Direct naar
  Fietslease

  Dit zijn de voordelen van fietsleasing

  Fietsleasing wint steeds meer aan populariteit als duurzaam alternatief voor woon-werkverkeer. Het biedt zowel werknemers als werkgevers talrijke voordelen. In dit artikel zetten we de voordelen van fietsleasing op een rij, zowel voor werknemers als werkgevers. Ontdek hoe fietsleasing niet alleen fiscaal aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een gezondere en duurzamere werkomgeving.

  Voordelen voor werknemers

  De nadelen van fietsleasing wegen niet op tegen de vele voordelen die het met zich meebrengt voor jou als werknemer. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van fietsleasing voor werknemers op een rijtje:

  Duurzaam en milieuvriendelijk

  Een leasefiets bevordert duurzaamheid op meerdere fronten. In de eerste plaats stimuleert het een gezonde levensstijl bij werknemers. Door regelmatig met de fiets naar het werk te gaan verbeteren ze hun basisconditie. Daarnaast, door de auto links te laten liggen, vermindert de CO2-uitstoot en draagt fietslease bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor fietsleasing hebben werknemers dus een positieve impact op het klimaat en het leefmilieu.

  Fiscale voordelig

  Fietsleasing is fiscaal voordelig voor medewerkers via bruto loonruil of optimalisatie van de eindejaarspremie. Bovendien is fietslease vrijgesteld van voordeel van alle aard (VAA). Wanneer een werknemer een leasefiets gebruikt voor het woon-werkverkeer, wordt dit niet als extra voordeel van alle aard beschouwd, wat resulteert in lagere belastingen. In vergelijking met bedrijfswagens, die steeds zwaarder belast worden, biedt de leasefiets aanzienlijke fiscale voordelen.

  Betaalbare droomfiets

  Met fietsleasing kunnen werknemers tegen een voordelige prijs hun droomfiets aanschaffen. Ze besparen tot wel 50% in vergelijking met de aankoop van een fiets en kunnen de kost spreiden over 4 jaar. Na afloop van de leaseperiode hebben ze de mogelijkheid om de fiets over te nemen aan 16% van de advies verkoopprijs. Wensen ze dit niet te doen, dan kan de fiets eenvoudig teruggeven worden aan Cyclobility. In beide gevallen kan je nadien een nieuwe fiets leasen als je dat wenst.

  Een fiets leasen als particulier is helaas niet mogelijk. Daarom hebben we bij Cyclobility onze renteloze lening in het leven geroepen. Simuleer hieronder je fietslening :

  Ontdek hoeveel je bespaart met een renteloze lening

  Je maandelijkse afbetaling

  • Maandelijkse afbetaling €${ result.monthly.toFixed(2) }
  • Rentevoet ${ result.interest }%
  • Looptijd ${ settings.months } maanden
  • Kredietbedrag €${ result.credit }
  • Totaal terug te betalen €${ result.total }

  Besparing dankzij tussenkomst Cyclobility €${ result.totalSave.toFixed(2) } *
  Start hier je aanvraag voor de goedkoopste fietslening

  Plan afspraak in winkel (*) besparing berekend op basis van huidige interestvoet van ${ (settings.jkp * 100).toFixed(2) }%. Enkel mogelijk om een lening af te sluiten indien de fiets in een Cyclobility winkel gekocht wordt en niet cummuleerbaar met andere acties.

  Onderhoud en herstellingen

  Met een fietslease heb je geen zorgen meer over onderhoud en herstellingen. Deze kosten zijn inbegrepen in de leaseprijs. Onze fietstechniekers komen regelmatig langs op het werk voor periodiek onderhoud en herstellingen. Elke fietser heeft recht op minstens één onderhoud per jaar, wat zorgt voor een optimale en zorgeloze fietservaring.

  Fietsverzekering en pechverhelping

  Met fietsleasing wordt voor alle fietsen een omniumverzekering afgesloten tegen schade en diefstal. Bij problemen fungeert Cyclobility als aanspreekpunt en streven we ernaar om binnen 24 uur een oplossing aan te bieden. Bovendien is er 24/7 pechverhelping beschikbaar in België, Nederland en Luxemburg. Werknemers kunnen dus met een gerust hart genieten van hun leasefiets, wetende dat ze gedekt zijn.

  Voordelen voor werkgevers

  Twijfel je nog of je het loonpakket van je werknemers moet optimaliseren aan de hand van fietsleasing? Naast de voordelen voor de werknemer, zijn er ook tal van voordelen voor de werkgever verbonden aan fietsleasing. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor werkgevers op een rij:

  Budgetneutraal

  Fietsleasing is budgetneutraal voor werkgevers via (bruto)loonruil. Het leasebedrag gaat van het brutoloon of eindejaarspremie van de werknemer, waardoor het voor de werknemer erg interessant is.

  Bovendien zijn gerelateerde kosten die het gebruik van fietsen aanmoedigen, zoals het plaatsen van fietsenstallingen, kleedruimtes en de fietsvergoeding, 100% fiscaal aftrekbaar.

  Optimalisatie van het loonpakket

  Fietslease kan een extra troef zijn binnen het HR-beleid om nieuwe medewerkers aan te trekken. Het draagt ook bij aan een goed maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) beleid .

  In combinatie met fietsleasing kan het interessant zijn om werknemers een fietsvergoeding te geven, zodat ze zelf kunnen verdienen aan hun dagelijks woon-werkverkeer. Wat dan weer een extra stimulans kan zijn om veel te fietsen!

  Minimale Administratie

  Wanneer een bedrijf besluit in te stappen in een fietsleaseprogramma, creëren we een op maat gemaakte webshop. We bieden een breed assortiment van meer dan 100 verschillende modellen aan, maar we kunnen ons aanbod uiteraard aanpassen aan de specifieke behoeften van elk bedrijf. Zo hebben we verschillende speed pedelecs , elektrische fietsen , racefietsen , gravelbikes , mountainbikes en plooifietsen in ons gamma.

  Via de webshop kunnen werknemers eenvoudig de gewenste fiets bestellen. Ze hebben ook de mogelijkheid om accessoires toe te voegen aan hun lease, zoals fietstassen , fietshelmen , fietssloten , enzovoort. Medewerkers kunnen direct zien wat de maandelijkse kosten zullen zijn voor hun volledige bestelling. Er is geen gedoe meer met heen-en-weer e-mails voor offertes. Zodra de HR-manager de bestelling via dezelfde webshop heeft goedgekeurd, wordt deze definitief.

  Deze webshop minimaliseert administratieve lasten en zorgt voor een efficiënt proces.

  Minder Parkeerproblemen

  Groeit je bedrijf? Dan heb je de kortste keren te maken met parkeerproblemen. Echter, hoe meer werknemers er met de fiets naar het werk komen, hoe minder parkeerproblemen er zijn. Fietsleasing stimuleert een actieve mobiliteit en vermindert de druk op parkeerfaciliteiten.

  Minder Ziekteverzuim

  Regelmatig fietsen naar het werk verbetert de fysieke paraatheid en mentale gezondheid van werknemers. Dit resulteert in minder ziekteverzuim en een gezonder personeelsbestand. Wist je trouwens dat elektrisch fietsen even gezond is als fietsen zonder ondersteuning? Dat heeft een recente EU-studie aangetoond. Lees hier het volledige onderzoek .

  Fietsleasing is een win-win voor iedereen

  Fietsleasing is een win-win oplossing voor zowel werknemers als werkgevers. Het biedt talrijke voordelen, waaronder fiscale voordelen, duurzaamheid, kostenbesparingen en een gezondere werkomgeving. Overweeg de voordelen van fietsleasing en maak de overstap naar een duurzamer en gezonder woon-werkverkeer.

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.