Elektrische gravelbike kopen

Een nieuwe elektrische gravelbike kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Cyclobility heeft een ruim aanbod aan elektrische gravelfietsen te koop. Ontdek hieronder onze beschikbare stockfietsen. Wens je een elektrische gravelfiets op voorhand te testen? Maak dan een afspraak in één van onze fysieke fietsenwinkels in je buurt.

0 resultaten
1 - 0 van 0

Wat is een gravelbike?

Gravelbikes zijn fietsen die geschikt zijn om te rijden over verschillende ondergronden. Met een gravelbike kun je probleemloos switchen tussen onverharde paden en verharde wegen. Ben je een echte avonturier en plan je deze zomer een fietsvakantie over de onverharde wegen van de Strade Bianche? Dan is een gravelbike zeker iets voor jou. Gravelbikes zijn erg veelzijdig, het zijn echte alleskunners.

Een gravelbike is in principe een kruising tussen een racefiets en een mountainbike. Hij heeft de sportieve geometrie van een klassieke koersfiets en combineert dit met de grip en robuustheid van een mountainbike. Zo heb je het beste van twee werelden!

Wat kan je allemaal met een gravelbike?

We haalden het al aan: met een gravelbike kun je probleemloos verschillende ondergronden aan. Onverharde bospaden combineren met gravelstroken, zandwegen en lange stukken asfalt, het kan allemaal. Uiteraard zijn gravelbikes niet geschikt voor een bezoek aan het bikepark of downhill routes. Wil je toch voor maximale snelheid gaan op asfaltwegen? Dan kun je beter een koersfiets kopen.

Welke gravelbike merken kun je bij Cyclobility kopen?

Bij Cyclobility gaan we voor kwaliteit, daarom hebben we enkel maar topmerken in ons gamma gravelbikes. Bij ons kun je merken zoals BMC, Scott, Kona, 3T, Salsa en Stevens kopen.

Wat is het verschil tussen een racefiets en een gravelbike?

Hoewel beide fietsen van een racestuur voorzien zijn, zijn er toch veel verschillen tussen een gravelbike en een racefiets. Een racefiets is gemaakt om op verharde wegen te rijden. De dunne bandjes van een racefiets zijn gemaakt om snelheid te maken en zijn niet geschikt om je op onverhard terrein te begeven. Op een gravelbike is comfort belangrijker dan snelheid. Daarom worden er vaak bredere banden op deze fietsen gemonteerd. Hierdoor hebben gravelbikes meer grip.

Het grote verschil tussen een racefiets en gravelbike is de geometrie. Bij een gravelbike ligt de nadruk vooral op een ontspannen en stabiele fietshouding die je lang kunt volhouden. Het frame is over het algemeen wat langer in vergelijking met een koersfiets waardoor je meer stabiliteit hebt en comfortabel op de fiets zit. Let wel op, er zijn grote verschillen in de afmetingen van frames en wielbasissen, deze zijn afhankelijk van fabrikant tot fabrikant.

Een ander verschil tussen beide fietsen is het remsysteem. Op een koersfiets wordt er nog vaak gevarieerd tussen schijfremmen en velgremmen omwille van het gewicht. Bij gravelfietsen zien we praktisch altijd (hydraulische) schijfremmen terugkomen. Met dit remsysteem is er meer ruimte voor bredere banden en bij nat weer kun je er beter mee remmen. Schijfremmen geven dus een beter remcomfort op een gravelbike.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Twijfel je nog welke gravelbike je wil kopen? Worstel je nog met bepaalde vragen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels. We hebben een fietsenwinkel in Gent, Kluisbergen en Roeselare en begeleiden je graag in het aankoopproces van je nieuwe fiets.

Bovendien is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken. Ben je er nog niet helemaal aan uit welke framemaat je moet kiezen? In onze winkels helpen we je graag bij het bepalen van de framemaat voor je gravelbike.

Gravelbike leasen via je werkgever

Liever een fiets leasen in plaats van er eentje te kopen? Ook dat kan via Cyclobility. Wij bieden een efficiënte oplossing aan voor woon-werkverkeer door het leasen van kwalitatieve gravelfietsen. Met ons fietsleaseplan streven we ernaar de werkgever en werknemer volledig te ontzorgen. Ontdek hier hoe je een gravelbike kunt leasen als werknemer.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast gravelbikes hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen: