Circulariteit en toeleveringsketen
Wij staan continu in contact met onze leveranciers om transparantie over de toeleveringsketen te vragen. Vooral op vlak van productie van fietsbatterijen is nog heel wat onduidelijkheid. De grondstoffen voor deze batterijen worden nog vaak in conflictgebieden met slechte arbeidsvoorwaarden ontgonnen. Ook de recyclage van batterijen en andere fietsonderdelen is nog steeds gecompliceerd. Waar mogelijk, kiezen wij dan ook voor producten die deels of volledig uit gerecycleerd materiaal bestaan (aluminum frames, banden) en/of gerecycleerd kunnen worden. Zo verzamelen wij al onze oude binnen- en buitenbanden om die te laten ophalen ter recyclage.
Verder werken we samen met Upway om ook de oude fiets een plaats in de circulaire keten te geven.
Mens een Maatschappij
Ook het menselijke aspect staat centraal in onze werking. We dragen eerlijke en proportionele verloning hoog in het vaandel. Al onze medewerkers hebben daarom een gelijk loon en krijgen voldoende kansen om opleidingen te volgen. Daarnaast werken we samen met maatwerkbedrijf Werkplus voor montage en levering van onze fietsen. Op die manier bieden wij kansen aan mensen die in het normale arbeidscircuit minder snel terecht kunnen.
We motiveren werkgevers om fietsvergoedingen voor woon-werkverkeer toe te kennen aan hun werknemers. Die vergoeding spoort werknemers aan om de auto te laten staan ten voordele van de fiets. Bovendien heeft dit ook een positieve impact op het mentale welzijn van de medewerker. De uitkomst is echt win-win.
Voor onze financieringen werken we onder andere samen met Down2Earth Capital, Triodos Bank, Regenero Impact Fund, Trivided en Change. Allemaal partijen die hun middelen inzetten om duurzame verandering te initiëren.