Fietshelmen

Een kwalitatieve fietshelm kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In ons gamma kiezen we bewust voor premium merken (Abus, Kask, POC,...) omdat kwaliteit en veiligheid hand in hand gaan. Ontdek ons ruim aanbod fietshelmen te koop op onze webshop of bezoek één van de Cyclobility fietsenwinkels in je buurt.

89 resultaten

Fietshelmen voor speed pedelecs

Fietshelmen voor speed pedelecs zijn speciaal ontworpen om hogere snelheden en de daarmee samenhangende risico's aan te kunnen, terwijl helmen voor gewone e-bikes meer gericht zijn op algemene bescherming bij lagere snelheden. Een speed pedelec helm moet minimum een CE-label (conform EN1078) hebben en zorgt ervoor dat het achterhoofd en de slapen beschermd zijn.

Een speed pedelec helm is dus een stuk steviger dan een doorsnee helm van een elektrische fiets. Vaak is een speed pedelec helm ook uitgerust met een vizier dat je omhoog en omlaag kunt doen. Zo heb je ten allen tijde een optimaal zicht tijdens het fietsen aan hoge snelheden. Daarnaast zijn er ook heel wat modellen met een geïntegreerd achterlicht.

MTB- en racehelmen

Je zou kunnen denken dat je dezelfde helm gebruikt voor het mountainbike en het wegwielrennen, maar er is wel degelijk een verschil. Een belangrijk verschil tussen MTB-helmen en racehelmen is de aanwezigheid van een 'visor', of klep, aan de voorkant. MTB-helmen zijn hier meestal mee uitgerust, terwijl racehelmen dit niet hebben. Het vizier dient om takken die laag hangen weg te houden van het gezicht en om zonlicht te blokkeren, vooral wanneer men vanuit bosrijke omgevingen komt. Bij veel MTB-helmen kan dit vizier makkelijk gemonteerd of gedemonteerd worden. Daarnaast bieden MTB-helmen vaak meer bedekking aan de achterkant en de zijkanten, waardoor het achterhoofd beter beschermd is bij valpartijen.

Fietshelmen voor kinderen

Uiteraard moeten ook de kleinsten uitgerust worden met de nodige bescherming als ze met de fiets de baan op gaan. Bij Cyclobility hebben we een mooi aanbod fietshelmen voor kinderen. We kiezen bewust voor gerenommeerde merken zoals Abus om kinderen te voorzien van de beste kwaliteit.

Fietshelmen met verlichting

Innovatie staat niet stil, ook niet onder de fietshelmen. Zo bestaan er reeds heel wat fietshelmen met geïntegreerde verlichting. Dit zorgt voor een verbeterede zichtbaarheid. Het spreekt voor zich dat fietsers met verlichting meer opvallen dan fietsers zonder verlichting in de fietshelm.

Koop je fietshelm online bij Cyclobility

Bij Cyclobility hebben we een heel ruim en kwalitatief aanbod fietshelmen voor zowel dames, heren als kinderen samengesteld. Met topmerken zoals Abus, Kask, POC en HelmetPlus vind je zeker je gading op onze webshop of in één van onze fietsenwinkels in je buurt. Onze fietshelmen worden zorgvuldig uitgekozen met oog voor comfort, duurzaamheid en performance. Gratis levering in België vanaf €50.