Alles over de wondermooie fietswereld

Cyclobility nu ook aanwezig in Aalst met fietsenwinkel

Op 7 april opent Cyclobility een vierde fietsenwinkel in Aalst. Naast de bestaande winkels in Kluisbergen, Gent en Roeselare, heeft Cyclobility nu ook een vestiging in de Ajuinenstad.

Lees meer
Red Pink High Contrast Were Hiring Instagram Post 5

Hoe lang gaat een accu van een elektrische fiets mee?

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, ze zijn populairder dan ooit tevoren. Een e-bike is een milieuvriendelijk alternatief voor de wagen om je dagelijkse verplaatsingen mee te doen. Maar hoe lang gaat een accu van een elektrische fiets mee? Het is een vraag die veel mensen stellen voordat ze een elektrische fiets kopen. In dit artikel gaan we dieper in op de levensduur van de batterij van een elektrische fiets en de factoren die daar een impact op hebben, we delen tips over hoe je de levensduur van je accu kunt verlengen en hoe je hem op de juiste manier kunt opladen. Dus, als je wilt weten hoe je het meeste uit je elektrische fietsaccu kunt halen, lees dan zeker verder!

Lees meer
Ladevorgang051120 A 0

Hoe snel gaat een elektrische fiets?

Een elektrische fiets is een duurzaam en efficiënt vervoersmiddel. Een belangrijk aspect van een elektrische fiets is de snelheid waarmee het kan rijden. Dankzij de elektrische trapondersteuning kan een elektrische fiets sneller rijden dan een normale fiets, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die snel willen reizen zonder al te veel inspanning te doen. Maar hoe snel gaat een elektrische fiets? In dit artikel gaan we dieper in op de snelheid van een elektrische fiets en maken we ook de vergelijking met een speed pedelec.

Lees meer
Hoe snel gaat een elektrische fiets

Welke maat van fiets heb ik nodig? Je Framemaat bepalen doe je zo!

Ben je van plan om een nieuwe fiets te kopen? Dan kan dit best een spannende onderneming zijn. Je koopt namelijk niet alle dagen een nieuwe tweewieler. Er zijn een paar zaken waarmee je rekening moet houden zoals: waarvoor ga je de nieuwe fiets vooral gebruiken? Wat is je budget? Welke maat van fiets heb je nodig? Vooral deze laatste vraag wordt vaak over het hoofd gezien. Om veilig en vooral comfortabel te fietsen, is het belangrijk dat je de juiste framemaat kiest. In dit artikel helpen we je om de juiste framemaat te bepalen voor je nieuwe fiets.

Lees meer
Framemaat 2

Wat is een speed pedelec?

In dit artikel gaan we het hebben over wat een speed pedelec is. Een speed pedelec, ook wel speedbike of snelle elektrische fiets genoemd, is een soort fiets waarbij de fietser wordt ondersteund door een krachtige elektrische motor. Dit zorgt ervoor dat de fietser makkelijker en sneller kan fietsen, vooral op heuvelachtig terrein of als ze tegen de wind in moeten fietsen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat een speed pedelec precies is, wat de verschillen zijn met een gewone elektrische fiets en wat de voordelen zijn van het gebruik van deze fiets.

Lees meer
RM MY2023 Charger4 Mixte

Hoe moet je een speed pedelec inschrijven in België?

Heb je een nieuwe speed pedelec gekocht? Dan moet je die inschrijven bij de federale overheidsdienst Dienst Inschrijvingen Voertuigen, ook wel DIV genoemd. Maar hoe moet je nu precies een speed pedelec inschrijven? Dit leggen we uit in dit artikel.

Lees meer
Speed pedelec inschrijven

Heb je een rijbewijs nodig voor een speed pedelec in België?

België is een land met veel regels en wetten, zo ook rond het besturen van een speed pedelec (ook wel een snelle elektrische fiets genoemd). In dit artikel leggen we uit of je al dan niet een rijbewijs nodig hebt voor een speed pedelec.

Lees meer
Heb je een rijbewijs nodig voor een speed pedelec

Welke speed pedelec helm moet je kopen? Ontdek het in deze ultieme koopgids!

Een goede en vooral veilige fietshelm is essentieel als je op pad gaat met een speed pedelec. Maar welke speed pedelec helm moet je nu kopen? Wat zijn de verschillen tussen verschillende modellen? Deze gids loodst je door de keuzestress en helpt je om de juiste speed pedelec helm te vinden. We beginnen bij het begin en kaderen kort nog even wat een speed pedelec precies is.

Lees meer
Speed pedelec helm

Betaal je nieuwe elektrische fiets of speed pedelec doormiddel van je fietsvergoeding

De afgelopen maanden, zelf jaren, zijn de prijzen van benzine en diesel enorm gestegen. Hierdoor maken mensen bewust de keuze om de auto links te laten liggen en voor duurzame mobiliteit te kiezen, zoals de fiets. Terecht ook, want fietsen heeft niet alleen een grote impact op het milieu, het is ook nog eens gezond. Wat veel mensen niet weten is dat fietsen ook centen oplevert. In die mate zelf dat je de aankoop van een elektrische fiets of speed pedelec na enkele jaren al terugverdiend hebt. In dit artikel leggen we aan de hand van een simulatie uit hoe voordelig naar het werk fietsen kan zijn.

Lees meer
Riese muller fiets

Alle speed pedelec regels op een rijtje

Speed pedelecs zijn enorm populair in België. We zien ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld. Een speed pedelec wordt wel eens in één adem genoemd met een e-bike, maar toch zijn er grote verschillen omtrent de regelgeving rond deze fietsen. Wij zetten de speed pedelec regels even op een rijtje.

Lees meer
Stromer kopen 3

Cyclobility Gent verhuist van Kompasplein naar Handelsdokkaai

Op dinsdag 28 juni verhuisde Cyclobility Gent naar een nieuw pand op de Handelsdokkaai. Andries Aumann, zaakvoerder van Cyclobility is trots: "Het oude pand op het Kompasplein werd te klein en er is een prachtige, nieuwe winkelruimte voor in de plaats gekomen zodat we nog beter kunnen inspelen op de vraag van de Gentenaars."

Lees meer
A6d7e80d 23eb 4fbb a695 64cf55569e05

Welke verzekering heb je nodig voor een speed pedelec?

Overweeg je om een speed pedelec te kopen? Dan vraag je je waarschijnlijk af welke verzekeringen je verplicht nodig hebt voor een speed pedelec. Terechte vraag, het verkeer blijft onvoorspelbaar en een ongeval is snel gebeurd. In dit artikel geven we je een antwoord op al je vragen rond speed pedelec verzekeringen.

Lees meer
Stromer kopen 4

PERSBERICHT: Cyclobility haalt meer dan 3 miljoen euro op via cofinanciering

Regenero Impact Fund investeert fors in het kapitaal van Cyclobility. Regenero Impact Fund is een samenwerking tussen het Belgische Degroof Petercam en het Zwitsers Quadia. Zij hebben een ruime ervaring in duurzame investeringen in voeding, energie-efficiëntie, de circulaire economie en in zachte mobiliteit. Cyclobility is de eerste Belgische investering van het fonds. Samen met een nieuwe kredietlijn van Triodos Bank zorgt dit voor een budget van meer dan 3 miljoen euro. Dit wordt geïnvesteerd in de verder uitbouw van de fietsvloot, winkels, IT en medewerkers.

Lees meer
Cyclobility 20210109 172 Thomas Lauriks

Nieuwe fietswinkel in het centrum van Roeselare

Op dinsdag 16 november opende Cyclobility zijn derde winkel. Deze keer niet in Gent of Kluisbergen maar in het centrum van Roeselare! Vlot bereikbaar met de trein, te voet, en uiteraard met de fiets.

Lees meer
D1925c99 6b3a 4446 8122 e8b7d6a5d646

Test-event Stromer

Op zaterdag 11 september organiseert Cyclobility Gent in samenwerking met het Zwitserse topmerk Stromer een testevent. Alle modellen van Stromer kunnen uitgetest worden, inclusief professioneel advies van de medewerkers van Cyclobility.

Lees meer
ST1 Action

Hoeveel bespaar je wanneer je je tweede auto ruilt voor een bakfiets?

Een bakfiets combineert het beste van beide werelden: je geniet van de flexibiliteit van een fiets en een praktische ‘kofferruimte’ zoals bij een wagen. Geen wonder dat ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld! Heb je er al aan gedacht om je tweede auto te vervangen met een bakfiets? Je bent niet alleen!

Lees meer
RM MY2021 Packster70

Het personeel van lokale besturen sinds kort ook op de lease fiets!

Fiscaal voordelig een fiets leasen was voor het personeel van lokale besturen lang niet mogelijk. Sinds kort kunnen zij de eindejaarstoelage of extra vakantiedagen inzetten om een fiets te leasen. Openbare besturen zoals Gemeente Nazareth en Merchtem hebben reeds een fietsleaseplan bij Cyclobility. We zijn ervan overtuigd dat er binnenkort heel wat openbare besturen zullen volgen, nu fietsleasing ook kan aangeboden worden in een flexibel loonpakket.

Lees meer
Shutterstock 496339189

Bike of the year 2021!

Op zoek naar een super kwalitatieve speed pedelec? Denk dan zeker eens aan de Duitse fabrikant Riese & Müller. De Speed pedelec Supercharger2 GT Vario HS is uitverkozen tot de nummer 1 VAB Bike Of The Year 2021!

Lees meer
Schermafbeelding 2021 04 01 om 16 17 19

IVVO-fietsheld wint €200!

In 2020 startte afvalverwerkingsbedrijf IVVO met een fietsleaseplan. Op deze manier willen ze de medewerkers motiveren om meer te bewegen en de CO2-uitstoot te reduceren.

Lees meer
Shutterstock 1430359565

Tips voor doorwinterde commuters

Ben jij een doorwinterde commuter, en kom je zelfs deze week dagelijks met de fiets? De maks, dat vinden wij erg dapper. Met volgende tips vermijd je een valpartij door het gladde wegdek.

Lees meer
Shutterstock 1648145482

Cyclobility in de top 3 Belgische Riese & Müller dealers

Met trots mogen we ons vervoegen bij de top 3 Riese & Müller verdelers in België.

Lees meer
Riese Müller Verantwortung 1

Gemeente Merchtem investeert €400.000 in leasefietsen!

In maart 2020 werd de eerste Cyclobility fiets geleaset bij de gemeente Merchtem. De start van een succesvol fietsverhaal! De gemeente zet in op een duurzame mobiliteit en een betere leefomgeving. Dit onder andere aan de hand van een fietslease project voor alle medewerkers van de gemeente Merchtem. Zij kunnen vrijwillig een kwalitatieve elektrische fiets leasen van Riese & Müller bij Cyclobility fietslease. De gemeente heeft over een periode van 6 jaar €400.000 vrijgemaakt voor dit project.

Lees meer
Cyclobility Merchtem 20201202 1 Thomas Lauriks 2

Vzw Fiola is de winnaar van de Business Mobility Awards 2020 in de categorie non-profit organisatie. Proficiat!

Vzw Fiola is de winnaar van de Business Mobility Awards 2020 in de categorie non-profit organisatie. Proficiat!

Lees meer
Schermafbeelding 2020 11 23 om 17 05 57

Voordelig naar het werk fietsen

Een op de zes werknemers in Vlaanderen fietst (dagelijks) naar het werk. Dat is sportief, gezond en ecologisch. En het levert ook centen op.

Lees meer

Vlaming fietst meer, maar wil bredere fietspaden en veiligere fietsenstallingen

De Vlaming neemt vaker de fiets, vooral dan om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek FietsDNA. Ondanks de grotere investeringen in fietsinfrastructuur, is de fietsende Vlaming kritisch over de fietspaden: ze moeten vooral breder worden. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets of speedpedelec (een snelle elektrische fiets) en ook de bakfietsen en deelfietsen zitten in de lift.

Lees meer

Aantal auto's daalt voor het eerst sinds WO twee

Er rijden minder auto’s in België rond, en dat is de ­eerste keer sinds WO II. Een effect van de lockdown? Of is de auto over zijn piek heen?

Lees meer

PERSBERICHT: Fietsleasebedrijf Cyclobility haalt meer dan 1 miljoen euro op bij sociale financiers en wenst groei te versnellen

Kluisbergen, 7 september 2020, fietsleasebedrijf Cyclobility rondt een succesvolle financieringsronde van meer dan een miljoen euro af. De ronde is een mooi voorbeeld van privaat-publieke financiering die de groei van Cyclobility ondersteunt.

Lees meer
Fiets 1

Terug aan de slag...met de bakfiets?

Het is weer zover, september komt eraan en de locomotief begint stilaan terug op snelheid te komen! Elk jaar maak ik mezelf de belofte die luidt als volgt "ik ga meer verplaatsingen per fiets doen". Sinds juli slaag ik erin om minster 2 maal per week met de fiets naar het werk te komen. Dat maakt mezelf toch een beetje trots. Maar vanaf vandaag, 1 september, dreigt deze belofte alweer te ontsporen. Hoe slaag ik erin mijn twee rondhollende kleuters inclusief schooltassen, zwemzakken, laptop, lunch, sportkledij,... mee te zeulen zonder doordrenkt van het zweet toe te komen op het werk?

Lees meer
Yuba

Een fiets leasen als particulier, kan dat?

Ondanks de fiets overal de straten aan het veroveren is, kan je in België geen fiets leasen als particulier. Een lening aangaan via de bank is wel mogelijk om een fiets aan te kopen! Maar uiteraard is dit niet zo interessant als een fiets leasen via jouw werkgever!

Lees meer
18 Supercharger 3

Bedrijfsfiets leasen versus bedrijfswagen

Meer en meer bedrijven willen hun personeel naast het maandelijkse loon een sur plus aanbieden. De bedrijfswagen was tot op heden één van de populairste middelen om de loonbrief aantrekkelijk te maken voor de werknemers. De werknemer ruilt brutoloon in voor een wagen die vrijgesteld is van bedrijfsvoorheffing en RSZ. Een bedrijfswagen is een voordeel van alle aard. Maar langzamerhand wint de bedrijfsfiets aan populariteit, aangezien mobiliteit en onze ecologische voetafdruk hoog op de politieke agenda staan.

Lees meer
RM MY2020 Delite

My Boo bamboo bikes!

Sinds kort kunnen we met trots onze nieuwe partner aankondigen, my Boo bamboe fietsen! Alle soorten fietsen, je kan het zo gek niet bedenken, met een bamboe kader. Handgemaakt in Ghana, geassembleerd in Duitsland.

Lees meer
Myboo Ghana

Hoeveel kost een fiets leasen via de werkgever?

De investering loont. Wat maakt fietsleasing zo interessant?

Lees meer
Riesemarketing

Stappenplan voor een fietsleaseplan

De Covid periode deed massaal veel mensen fietsen! Het weer was erg gunstig, en plots hadden we veel meer tijd om alles per fiets te doen. Vermoedelijk hebben heel wat autopendelaars tijdens de lockdown de liefde voor de fiets gevonden. Uit onderzoek van de VAB kunnen we suggereren dat 1 op de 10 autopendelaars overgestapt is naar de (elektrische)fiets. Hoe kan jij als werkgever ervoor zorgen dat jouw personeel gemotiveerd blijft om de auto thuis te laten staan?

Lees meer
19 Nevo 001 RGB

Ontdek de fietssnelweg in uw buurt

De meest efficiënte, veiligste en mooiste fietsroute naar het werk? Deze vind je hier.

Lees meer
88538a ca75d78d1ca24de9b04300f57f8d050amv2

Gevolgen voor de luchtkwaliteit door de Corona maatregelen

Sinds de lockdown periode zijn er aanzienlijk minder auto’s op de baan. Lege snelwegen, verlaten stadsboulevards en het woord file heb ik intussen even niet meer gehoord op de radio.

Lees meer
Luchtkwaliteit

Flink fietsgedrag in Vlaanderen

Héél goed nieuws: steeds meer mensen nemen de fiets! En maar liefst 1 op de 5 Vlamingen reed het afgelopen jaar rond op een elektrische fiets. Hoelang blijft de auto nog koning?

Lees meer
Fiets 1

Belgen fietsen steeds vaker naar het werk

We nemen steeds vaker de fiets voor ons woon-werkverkeer! In België neemt meer dan één op de tien werknemers (13,4%) geregeld de fiets naar het werk en dat zijn er dubbel zoveel als vijf jaar geleden (6,4%)!Er is geen beter moment om het onderzoek van de Vlaamse Overheid eens in detail te bekijken, dan tijdens de Week van de Mobiliteit.

Lees meer
40364248 d78c 11e9 8896 260875535d5c web scale 0 0595238 0 0595238

Eén van dé technologische innovaties voor 2020 volgens Deloitte's experts.... euh, de fiets!

Deloitte's innovatie rapport voorspelt dat de fiets de steden zal 'redden' in de toekomst.

Lees meer
Deloitte

Het populaire verhaal van de bedrijfsfiets

Steeds meer werknemers schaffen zich via het werk een fiets aan: 'Er zullen ooit meer bedrijfsfietsen dan bedrijfswagens zijn.' Cyclobility biedt elektrische fietsen aan voor woon-werkverkeer. Firma’s zoals ons kennen een exponentiële groei.

Lees meer
Fiets2

Soigneer uw fiets, maar ook de batterij

Misschien is het u al opgevallen? Als het koud is, loopt de batterij van de elektrische fiets of smartphone snel leeg. Die batterij is namelijk gemaakt van lithium-ion, een chemische samenstelling die heel gevoelig is voor extreme temperaturen. Kan u daar iets aan doen?

Lees meer

Forenzen in het donker: een goed idee?

Laat je niet ontmoedigen door het koude en donkere weer. Fietsen naar en van het werk is nog steeds de beste zet. "Al moet je wel voorzichtiger zijn!" Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde gaf deze week enkele tips op Radio 1.

Lees meer

Cyclobility en BE.I inspireren ondernemers

Sinds kort schittert ook Cyclobility op de website van Belgium Impact. BE.I is een platform voor en door sociaal ondernemers.

Lees meer
Logo

Soigneer jezelf én je fiets tijdens het najaar

Tips om de winter door te komen met je elektrische fiets.

Lees meer

Heb je een specifieke vraag over het leasen van een (elektrische) fiets? Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op!