Alles over de wondermooie fietswereld

Voordelig naar het werk fietsen

Een op de zes werknemers in Vlaanderen fietst (dagelijks) naar het werk. Dat is sportief, gezond en ecologisch. En het levert ook centen op.

Lees meer
Fietsbureau

Vlaming fietst meer, maar wil bredere fietspaden en veiligere fietsenstallingen

De Vlaming neemt vaker de fiets, vooral dan om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek FietsDNA. Ondanks de grotere investeringen in fietsinfrastructuur, is de fietsende Vlaming kritisch over de fietspaden: ze moeten vooral breder worden. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets of speedpedelec (een snelle elektrische fiets) en ook de bakfietsen en deelfietsen zitten in de lift.

Lees meer
Vlaming fietst meer

Aantal auto's daalt voor het eerst sinds WO twee

Er rijden minder auto’s in België rond, en dat is de ­eerste keer sinds WO II. Een effect van de lockdown? Of is de auto over zijn piek heen?

Lees meer
Autobeurs

PERSBERICHT: Fietsleasebedrijf Cyclobility haalt meer dan 1 miljoen euro op bij sociale financiers en wenst groei te versnellen

Kluisbergen, 7 september 2020, fietsleasebedrijf Cyclobility rondt een succesvolle financieringsronde van meer dan een miljoen euro af. De ronde is een mooi voorbeeld van privaat-publieke financiering die de groei van Cyclobility ondersteunt.

Lees meer
Fiets 1

Terug aan de slag...met de fiets?

Het is weer zover, september komt eraan en de locomotief begint stilaan terug op snelheid te komen! Elk jaar maak ik mezelf de belofte die luidt als volgt "ik ga meer verplaatsingen per fiets doen". Sinds juli slaag ik erin om minster 2 maal per week met de fiets naar het werk te komen. Dat maakt mezelf toch een beetje trots. Maar vanaf vandaag, 1 september, dreigt deze belofte alweer te ontsporen. Hoe slaag ik erin mijn twee rondhollende kleuters inclusief schooltassen, zwemzakken, laptop, lunch, sportkledij,... mee te zeulen zonder doordrenkt van het zweet toe te komen op het werk?

Lees meer
Yuba

Een fiets leasen als particulier, kan dat?

Ondanks de fiets overal de straten aan het veroveren is, kan je in België geen fiets leasen als particulier. Een lening aangaan via de bank is wel mogelijk om een fiets aan te kopen! Maar uiteraard is dit niet zo interessant als een fiets leasen via jouw werkgever!

Lees meer
18 Supercharger 3

Bedrijfsfiets versus bedrijfswagen

Meer en meer bedrijven willen hun personeel naast het maandelijkse loon een sur plus aanbieden. De bedrijfswagen was tot op heden één van de populairste middelen om de loonbrief aantrekkelijk te maken voor de werknemers. De werknemer ruilt brutoloon in voor een wagen die vrijgesteld is van bedrijfsvoorheffing en RSZ. Een bedrijfswagen is een voordeel van alle aard. Maar langzamerhand wint de bedrijfsfiets aan populariteit, aangezien mobiliteit en onze ecologische voetafdruk hoog op de politieke agenda staan.

Lees meer
RM MY2020 Delite

My Boo bamboo bikes!

Sinds kort kunnen we met trots onze nieuwe partner aankondigen, my Boo bamboe fietsen! Alle soorten fietsen, je kan het zo gek niet bedenken, met een bamboe kader. Handgemaakt in Ghana, geassembleerd in Duitsland.

Lees meer
Myboo Ghana

Hoe voordelig is een leasefiets?

De investering loont. Wat maakt fietsleasing zo interessant?

Lees meer
Riesemarketing

Stappenplan voor een fietsleaseplan

De Covid periode deed massaal veel mensen fietsen! Het weer was erg gunstig, en plots hadden we veel meer tijd om alles per fiets te doen. Vermoedelijk hebben heel wat autopendelaars tijdens de lockdown de liefde voor de fiets gevonden. Uit onderzoek van de VAB kunnen we suggereren dat 1 op de 10 autopendelaars overgestapt is naar de (elektrische)fiets. Hoe kan jij als werkgever ervoor zorgen dat jouw personeel gemotiveerd blijft om de auto thuis te laten staan?

Lees meer
19 Nevo 001 RGB

Ontdek de fietssnelweg in uw buurt

De meest efficiënte, veiligste en mooiste fietsroute naar het werk? Deze vind je hier.

Lees meer
88538a ca75d78d1ca24de9b04300f57f8d050amv2

Gevolgen voor de luchtkwaliteit door de Corona maatregelen

Sinds de lockdown periode zijn er aanzienlijk minder auto’s op de baan. Lege snelwegen, verlaten stadsboulevards en het woord file heb ik intussen even niet meer gehoord op de radio.

Lees meer
Luchtkwaliteit

Flink fietsgedrag in Vlaanderen

Héél goed nieuws: steeds meer mensen nemen de fiets! En maar liefst 1 op de 5 Vlamingen reed het afgelopen jaar rond op een elektrische fiets. Hoelang blijft de auto nog koning?

Lees meer
Fiets 1

Belgen fietsen steeds vaker naar het werk

We nemen steeds vaker de fiets voor ons woon-werkverkeer! In België neemt meer dan één op de tien werknemers (13,4%) geregeld de fiets naar het werk en dat zijn er dubbel zoveel als vijf jaar geleden (6,4%)!Er is geen beter moment om het onderzoek van de Vlaamse Overheid eens in detail te bekijken, dan tijdens de Week van de Mobiliteit.

Lees meer
40364248 d78c 11e9 8896 260875535d5c web scale 0 0595238 0 0595238

Eén van dé technologische innovaties voor 2020 volgens Deloitte's experts.... euh, de fiets!

Deloitte's innovatie rapport voorspelt dat de fiets de steden zal 'redden' in de toekomst.

Lees meer
Deloitte

Het populaire verhaal van de bedrijfsfiets

Steeds meer werknemers schaffen zich via het werk een fiets aan: 'Er zullen ooit meer bedrijfsfietsen dan bedrijfswagens zijn.' Cyclobility biedt elektrische fietsen aan voor woon-werkverkeer. Firma’s zoals ons kennen een exponentiële groei.

Lees meer
Fiets2

Soigneer uw fiets, maar ook de batterij

Misschien is het u al opgevallen? Als het koud is, loopt de batterij van de elektrische fiets of smartphone snel leeg. Die batterij is namelijk gemaakt van lithium-ion, een chemische samenstelling die heel gevoelig is voor extreme temperaturen. Kan u daar iets aan doen?

Lees meer
Snowbike

Forenzen in het donker: een goed idee?

Laat je niet ontmoedigen door het koude en donkere weer. Fietsen naar en van het werk is nog steeds de beste zet. "Al moet je wel voorzichtiger zijn!" Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde gaf deze week enkele tips op Radio 1.

Lees meer
Schermafbeelding 2019 11 20 om 06 54 49

Cyclobility en BE.I inspireren ondernemers

Sinds kort schittert ook Cyclobility op de website van Belgium Impact. BE.I is een platform voor en door sociaal ondernemers.

Lees meer
Logo

Soigneer jezelf én je fiets tijdens het najaar

Tips om de winter door te komen met je elektrische fiets.

Lees meer
Bikes CY

Heb je een specifieke vraag over het leasen van een (elektrische) fiets? Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op!