Alles over de wondermooie fietswereld

Nieuwe fietswinkel in het centrum van Roeselare

Op dinsdag 16 november opende Cyclobility zijn derde winkel. Deze keer niet in Gent of Kluisbergen maar in het centrum van Roeselare! Vlot bereikbaar met de trein, te voet, en uiteraard met de fiets.

Lees meer
D1925c99 6b3a 4446 8122 e8b7d6a5d646

Test-event Stromer

Op zaterdag 11 september organiseert Cyclobility Gent in samenwerking met het Zwitserse topmerk Stromer een testevent. Alle modellen van Stromer kunnen uitgetest worden, inclusief professioneel advies van de medewerkers van Cyclobility.

Lees meer
ST1 Action

Hoeveel bespaar je wanneer je je tweede auto ruilt voor een bakfiets?

Een bakfiets combineert het beste van beide werelden: je geniet van de flexibiliteit van een fiets en een praktische ‘kofferruimte’ zoals bij een wagen. Geen wonder dat ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld! Heb je er al aan gedacht om je tweede auto te vervangen met een bakfiets? Je bent niet alleen!

Lees meer
RM MY2021 Packster70

Het personeel van lokale besturen sinds kort ook op de lease fiets!

Fiscaal voordelig een fiets leasen was voor het personeel van lokale besturen lang niet mogelijk. Sinds kort kunnen zij de eindejaarstoelage of extra vakantiedagen inzetten om een fiets te leasen. Openbare besturen zoals Gemeente Nazareth en Merchtem hebben reeds een fietsleaseplan bij Cyclobility. We zijn ervan overtuigd dat er binnenkort heel wat openbare besturen zullen volgen, nu fietsleasing ook kan aangeboden worden in een flexibel loonpakket.

Lees meer
Shutterstock 496339189

Bike of the year 2021!

Op zoek naar een super kwalitatieve speed pedelec? Denk dan zeker eens aan de Duitse fabrikant Riese & Müller. De Speed pedelec Supercharger2 GT Vario HS is uitverkozen tot de nummer 1 VAB Bike Of The Year 2021!

Lees meer
Schermafbeelding 2021 04 01 om 16 17 19

IVVO-fietsheld wint €200!

In 2020 startte afvalverwerkingsbedrijf IVVO met een fietsleaseplan. Op deze manier willen ze de medewerkers motiveren om meer te bewegen en de CO2-uitstoot te reduceren.

Lees meer
Shutterstock 1430359565

Tips voor doorwinterde commuters

Ben jij een doorwinterde commuter, en kom je zelfs deze week dagelijks met de fiets? De maks, dat vinden wij erg dapper. Met volgende tips vermijd je een valpartij door het gladde wegdek.

Lees meer
Shutterstock 1648145482

Cyclobility in de top 3 Belgische Riese & Müller dealers

Met trots mogen we ons vervoegen bij de top 3 Riese & Müller verdelers in België.

Lees meer
Riese Müller Verantwortung 1

Gemeente Merchtem investeert €400.000 in leasefietsen!

In maart 2020 werd de eerste Cyclobility fiets geleaset bij de gemeente Merchtem. De start van een succesvol fietsverhaal! De gemeente zet in op een duurzame mobiliteit en een betere leefomgeving. Dit onder andere aan de hand van een fietslease project voor alle medewerkers van de gemeente Merchtem. Zij kunnen vrijwillig een kwalitatieve elektrische fiets leasen van Riese & Müller bij Cyclobility fietslease. De gemeente heeft over een periode van 6 jaar €400.000 vrijgemaakt voor dit project.

Lees meer
Cyclobility Merchtem 20201202 1 Thomas Lauriks 2

Vzw Fiola is de winnaar van de Business Mobility Awards 2020 in de categorie non-profit organisatie. Proficiat!

Vzw Fiola is de winnaar van de Business Mobility Awards 2020 in de categorie non-profit organisatie. Proficiat!

Lees meer
Schermafbeelding 2020 11 23 om 17 05 57

Voordelig naar het werk fietsen

Een op de zes werknemers in Vlaanderen fietst (dagelijks) naar het werk. Dat is sportief, gezond en ecologisch. En het levert ook centen op.

Lees meer

Vlaming fietst meer, maar wil bredere fietspaden en veiligere fietsenstallingen

De Vlaming neemt vaker de fiets, vooral dan om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoek FietsDNA. Ondanks de grotere investeringen in fietsinfrastructuur, is de fietsende Vlaming kritisch over de fietspaden: ze moeten vooral breder worden. Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets of speedpedelec (een snelle elektrische fiets) en ook de bakfietsen en deelfietsen zitten in de lift.

Lees meer

Aantal auto's daalt voor het eerst sinds WO twee

Er rijden minder auto’s in België rond, en dat is de ­eerste keer sinds WO II. Een effect van de lockdown? Of is de auto over zijn piek heen?

Lees meer

PERSBERICHT: Fietsleasebedrijf Cyclobility haalt meer dan 1 miljoen euro op bij sociale financiers en wenst groei te versnellen

Kluisbergen, 7 september 2020, fietsleasebedrijf Cyclobility rondt een succesvolle financieringsronde van meer dan een miljoen euro af. De ronde is een mooi voorbeeld van privaat-publieke financiering die de groei van Cyclobility ondersteunt.

Lees meer
Fiets 1

Terug aan de slag...met de bakfiets?

Het is weer zover, september komt eraan en de locomotief begint stilaan terug op snelheid te komen! Elk jaar maak ik mezelf de belofte die luidt als volgt "ik ga meer verplaatsingen per fiets doen". Sinds juli slaag ik erin om minster 2 maal per week met de fiets naar het werk te komen. Dat maakt mezelf toch een beetje trots. Maar vanaf vandaag, 1 september, dreigt deze belofte alweer te ontsporen. Hoe slaag ik erin mijn twee rondhollende kleuters inclusief schooltassen, zwemzakken, laptop, lunch, sportkledij,... mee te zeulen zonder doordrenkt van het zweet toe te komen op het werk?

Lees meer
Yuba

Een fiets leasen als particulier, kan dat?

Ondanks de fiets overal de straten aan het veroveren is, kan je in België geen fiets leasen als particulier. Een lening aangaan via de bank is wel mogelijk om een fiets aan te kopen! Maar uiteraard is dit niet zo interessant als een fiets leasen via jouw werkgever!

Lees meer
18 Supercharger 3

Bedrijfsfiets leasen versus bedrijfswagen

Meer en meer bedrijven willen hun personeel naast het maandelijkse loon een sur plus aanbieden. De bedrijfswagen was tot op heden één van de populairste middelen om de loonbrief aantrekkelijk te maken voor de werknemers. De werknemer ruilt brutoloon in voor een wagen die vrijgesteld is van bedrijfsvoorheffing en RSZ. Een bedrijfswagen is een voordeel van alle aard. Maar langzamerhand wint de bedrijfsfiets aan populariteit, aangezien mobiliteit en onze ecologische voetafdruk hoog op de politieke agenda staan.

Lees meer
RM MY2020 Delite

My Boo bamboo bikes!

Sinds kort kunnen we met trots onze nieuwe partner aankondigen, my Boo bamboe fietsen! Alle soorten fietsen, je kan het zo gek niet bedenken, met een bamboe kader. Handgemaakt in Ghana, geassembleerd in Duitsland.

Lees meer
Myboo Ghana

Hoeveel kost een fiets leasen via de werkgever?

De investering loont. Wat maakt fietsleasing zo interessant?

Lees meer
Riesemarketing

Stappenplan voor een fietsleaseplan

De Covid periode deed massaal veel mensen fietsen! Het weer was erg gunstig, en plots hadden we veel meer tijd om alles per fiets te doen. Vermoedelijk hebben heel wat autopendelaars tijdens de lockdown de liefde voor de fiets gevonden. Uit onderzoek van de VAB kunnen we suggereren dat 1 op de 10 autopendelaars overgestapt is naar de (elektrische)fiets. Hoe kan jij als werkgever ervoor zorgen dat jouw personeel gemotiveerd blijft om de auto thuis te laten staan?

Lees meer
19 Nevo 001 RGB

Ontdek de fietssnelweg in uw buurt

De meest efficiënte, veiligste en mooiste fietsroute naar het werk? Deze vind je hier.

Lees meer
88538a ca75d78d1ca24de9b04300f57f8d050amv2

Gevolgen voor de luchtkwaliteit door de Corona maatregelen

Sinds de lockdown periode zijn er aanzienlijk minder auto’s op de baan. Lege snelwegen, verlaten stadsboulevards en het woord file heb ik intussen even niet meer gehoord op de radio.

Lees meer
Luchtkwaliteit

Flink fietsgedrag in Vlaanderen

Héél goed nieuws: steeds meer mensen nemen de fiets! En maar liefst 1 op de 5 Vlamingen reed het afgelopen jaar rond op een elektrische fiets. Hoelang blijft de auto nog koning?

Lees meer
Fiets 1

Belgen fietsen steeds vaker naar het werk

We nemen steeds vaker de fiets voor ons woon-werkverkeer! In België neemt meer dan één op de tien werknemers (13,4%) geregeld de fiets naar het werk en dat zijn er dubbel zoveel als vijf jaar geleden (6,4%)!Er is geen beter moment om het onderzoek van de Vlaamse Overheid eens in detail te bekijken, dan tijdens de Week van de Mobiliteit.

Lees meer
40364248 d78c 11e9 8896 260875535d5c web scale 0 0595238 0 0595238

Eén van dé technologische innovaties voor 2020 volgens Deloitte's experts.... euh, de fiets!

Deloitte's innovatie rapport voorspelt dat de fiets de steden zal 'redden' in de toekomst.

Lees meer
Deloitte

Het populaire verhaal van de bedrijfsfiets

Steeds meer werknemers schaffen zich via het werk een fiets aan: 'Er zullen ooit meer bedrijfsfietsen dan bedrijfswagens zijn.' Cyclobility biedt elektrische fietsen aan voor woon-werkverkeer. Firma’s zoals ons kennen een exponentiële groei.

Lees meer
Fiets2

Soigneer uw fiets, maar ook de batterij

Misschien is het u al opgevallen? Als het koud is, loopt de batterij van de elektrische fiets of smartphone snel leeg. Die batterij is namelijk gemaakt van lithium-ion, een chemische samenstelling die heel gevoelig is voor extreme temperaturen. Kan u daar iets aan doen?

Lees meer

Forenzen in het donker: een goed idee?

Laat je niet ontmoedigen door het koude en donkere weer. Fietsen naar en van het werk is nog steeds de beste zet. "Al moet je wel voorzichtiger zijn!" Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde gaf deze week enkele tips op Radio 1.

Lees meer

Cyclobility en BE.I inspireren ondernemers

Sinds kort schittert ook Cyclobility op de website van Belgium Impact. BE.I is een platform voor en door sociaal ondernemers.

Lees meer
Logo

Soigneer jezelf én je fiets tijdens het najaar

Tips om de winter door te komen met je elektrische fiets.

Lees meer

Heb je een specifieke vraag over het leasen van een (elektrische) fiets? Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op!