Speed pedelec kopen

Een Speed Pedelec kopen? Dan ben je bij Cyclobility aan het juiste adres. Een Speed Pedelec kan en mag in tegenstelling tot andere elektrische fietsen een snelheid behalen tot wel 45 km per uur. Dit maakt een Speed Pedelec erg geschikt voor woon-werkverkeer. Ontdek onze voorraad stockfietsen die direct leverbaar zijn. Wens je een speed pedelec op voorhand te testen? Maak dan een afspraak in één van onze fysieke fietsenwinkels in de buurt.

8 resultaten
1 - 8 van 8

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets bike die ondersteuning biedt tot 45 km per uur in tegenstelling tot de meeste e-bikes die maar tot 25 km per uur gaan. De speed pedelec is een fenomeen dat sinds enkele jaren niet meer weg te denken is uit het Vlaamse straatbeeld. Het is een waardig alternatief geworden voor de auto en het openbaar vervoer. Het is bovendien een zeer ecologisch vervoermiddel.

Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat het zweet je uit breekt tijdens het fietsen. De speed pedelec, ook wel speedbike genoemd, biedt namelijk enorm krachtige ondersteuning en zorgt er daarmee voor dat je vliegensvlug op je bestemming aankomt. Ondanks de elektrische ondersteuning, ben je toch lekker in beweging en krijg je een fijne dosis frisse lucht. Dit alles zorgt er voor dat je de dag goed begint en lekker fris ook weer afsluit.

Onze speed pedelec merken

Bij Cyclobility heb je talloze mogelijkheden binnen een aanbod van gerenommeerde speed pedelec merken. In ons aanbod vind je onder andere de merken Moustache, Riese & Müller, Scott, Stromer en Stevens terug. Stuk voor stuk merken die garant staan voor kwaliteit.

De juiste uitrusting

Omdat we veiligheid en comfort hoog in het vaandel dragen, kun je bij ons ook terecht voor de juiste fietsuitrusting om met je speed pedelec op stap te gaan. Op onze webshop vind je fietskledij, fietshelmen en fietsbrillen voor echte commuters. Mensen die voor dag en dauw opstaan om met de fiets naar hun werk te gaan, elke dag weer en het hele jaar door.

Het dragen van een fietshelm op een speed pedelec is trouwens bij wet verplicht in België. De fietshelm moet bovendien goedgekeurd zijn conform EN1078 met bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd volledig beschermd zijn. Als een fietshelm aan deze norm voldoet, zal dit aangegeven worden met een CE-markering.

Ontdek hier alles over de speed pedelec regels.

Rijbewijs en nummerplaat

Om je in het verkeer te begeven met een speed pedelec, heb je een geldig speed pedelec rijbewijs nodig en een nummerplaat. Een gewoon rijbewijs B voor de auto volstaat. Heb je dit niet, dan is een rijbewijs AM (bromfiets) het minimum.

Een speed pedelec moet net zoals een wagen en bromfiets ingeschreven worden bij de DIV. Daarna krijg je een kentekenplaat en kan je de openbare weg op. Hoe moet je een speed pedelec inschrijven? Ontdek het in onze blog.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

Voor een gemotoriseerde fiets zoals een speed pedelec waarbij de motor autonoom kan werken (dus zonder trappen) is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verplicht.

Een familiale verzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Lees hier alles over welke speed pedelec verzekeringen je nodig hebt.

Actieradius van een speed pedelec

De actieradius van een speed pedelec is de afstand dat je met de fiets kan afleggen met een volledig opgeladen batterij of accu. De actieradius kan sterk verschillen van fiets tot fiets en is vooral afhankelijk van het merk, het model, de rijstijl van de fietser, de kwaliteit van de batterij en de weersomstandigheden.

De meeste speed pedelecs hebben een actieradius van 50 tot 150 kilometer. Je kunt dus in principe een lange fietsrit afwerken zonder dat je moet stoppen om de batterij op te laden. Het fietsenmerk Stromer vervaardigt accu's die een actieradius tot 180km hebben. De BQ1440 batterij, speciaal ontworpen voor de ST7, heeft zelf een actieradius tot 260km.

Er zijn verschillende manieren om de actieradius tijdens het fietsen te verlengen. Je kunt bijvoorbeeld je speed pedelec op een lagere stand zetten, zo zal de motor minder energie verbruiken. Door minder bagage mee te nemen, zal je ook een langere afstand kunnen afleggen.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Ben je er nog niet helemaal aan uit welke speed pedelec je gaat kopen? Of zit je nog met bepaalde vragen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels.

Het is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken met een speed pedelec.

Speed pedelec leasen

Wou je een speed pedelec kopen maar ben je geschrokken van de prijs? Dan bestaat er een alternatief: je kan namelijk via je werkgever een speed pedelec leasen. Bij het leasen van een speed pedelec in België, komen de werkgever en zijn werknemer meestal overeen dat een speed pedelec ter beschikking wordt gesteld in ruil voor inhouding op het salaris. Deze formule is voor beide partijen zeer voordelig.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast speed pedelecs hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen:

Wist je trouwens dat je bij ons heel voordelig een fietslening kunt afsluiten voor je speed pedelec? Bij Cyclobility sluit je een fietslening af aan 0,0% rente.