Speed pedelec kopen

Een Speed Pedelec kopen? Dan ben je bij Cyclobility aan het juiste adres. Een Speed Pedelec kan en mag in tegenstelling tot andere elektrische fietsen een snelheid behalen tot wel 45 km per uur. Dit maakt een Speed Pedelec erg geschikt voor woon-werkverkeer. Ontdek onze voorraad stockfietsen die direct leverbaar zijn. Wens je een speed pedelec op voorhand te testen? Maak dan een afspraak in één van onze fysieke fietsenwinkels in de buurt.

14 resultaten
1 - 14 van 14

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets bike die ondersteuning biedt tot 45 km per uur in tegenstelling tot de meeste e-bikes die maar tot 25 km per uur gaan. De speed pedelec is een fenomeen dat sinds enkele jaren niet meer weg te denken is uit het Vlaamse straatbeeld. Het is een waardig alternatief geworden voor de auto en het openbaar vervoer. Het is bovendien een zeer ecologisch vervoermiddel.

Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat het zweet je uit breekt tijdens het fietsen. De speed pedelec, ook wel speedbike genoemd, biedt namelijk enorm krachtige ondersteuning en zorgt er daarmee voor dat je vliegensvlug op je bestemming aankomt. Ondanks de elektrische ondersteuning, ben je toch lekker in beweging en krijg je een fijne dosis frisse lucht. Dit alles zorgt er voor dat je de dag goed begint en lekker fris ook weer afsluit.

Onze speed pedelec merken

Bij Cyclobility heb je talloze mogelijkheden binnen een aanbod van gerenomeerde speed pedelec merken. In ons aanbod vind je onder andere de merken Moustache, Riese & Müller, Scott en Stevens terug. Stuk voor stuk merken die garant staan voor kwaliteit.

De juiste uitrusting

Omdat we veiligheid en comfort hoog in het vaandel dragen, kun je bij ons ook terecht voor de juiste fietsuitrusting om met je speed pedelec op stap te gaan. Op onze webshop vind je fietskledij, fietshelmen en fietsbrillen voor echte commuters. Mensen die voor dag en dauw opstaan om met de fiets naar hun werk te gaan, elke dag weer en het hele jaar door.

Het dragen van een fietshelm op een speed pedelec is trouwens bij wet verplicht in België. De fietshelm moet bovendien goedgekeurd zijn conform EN1078 met bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd volledig beschermd zijn. Als een fietshelm aan deze norm voldoet, zal dit aangegeven worden met een CE-markering.

Ontdek hier alles over de speed pedelec regels.

Rijbewijs en nummerplaat

Om je in het verkeer te begeven met een speed pedelec, heb je een geldig rijbewijs en nummerplaat nodig.

Een gewoon rijbewijs B voor de auto volstaat. Heb je dit niet, dan is een rijbewijs AM (bromfiets) het minimum.

Een speed pedelec moet net zoals een wagen en bromfiets ingeschreven worden bij de DIV. Daarna krijg je een kentekenplaat en kan je de openbare weg op.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid

Voor een gemotoriseerde fiets zoals een speed pedelec waarbij de motor autonoom kan werken (dus zonder trappen) is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) verplicht.

Een familiale verzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Lees hier alles over welke speed pedelec verzekeringen je nodig hebt.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Ben je er nog niet helemaal aan uit welke speed pedelec je gaat kopen? Of zit je nog met bepaalde vragen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels. We hebben een fietsenwinkel in Gent, Kluisbergen en Roeselare.

Bovendien is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken met een speed pedelec.

Speed pedelec leasen

Wou je een speed pedelec kopen maar ben je geschrokken van de prijs? Dan bestaat er een alternatief: je kan namelijk via je werkgever een speed pedelec leasen. Bij het leasen van een speed pedelec in België, komen de werkgever en zijn werknemer meestal overeen dat een speed pedelec ter beschikking wordt gesteld in ruil voor inhouding op het salaris. Deze formule is voor beide partijen zeer voordelig.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast speed pedelecs hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen:

Wist je trouwens dat je bij ons heel voordelig een fietslening kunt afsluiten voor je speed pedelec? Bij Cyclobility sluit je een fietslening af aan 0,0% rente.