Elektrische fiets kopen

Een elektrische fiets kopen? Dan ben je bij Cyclobility aan het juiste adres. We hebben een breed gamma aan elektrische fietsen, gaande van sportieve e-bikes, speed pedelecs tot comfortabele stadsfietsen. Onze elektrische fietsen zijn bovendien erg geschikt voor woon-werkverkeer. Ontdek onze voorraad stockfietsen die direct leverbaar zijn. Wens je een elektrische fiets op voorhand te testen? Maak dan een afspraak in één van onze fysieke fietsenwinkels in je buurt.

73 resultaten

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, is een fiets waarbij je jouw eigen kracht ondersteund wordt door de kracht van een elektrische motor. De motor geeft je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur bij een normale elektrische fiets. Je hebt nog steeds wat spierkracht nodig om met een elektrische fiets te rijden, maar dit is vele malen minder in vergelijking met een gewone fiets. Hierdoor is een elektrische fiets uitermate geschikt voor langere fietstochten en een heuvelachtig landschap.

Je hebt ook elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur gaan, maar dan spreken we over een speed pedelec.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Een elektrische fiets heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is uiteraard dat je minder inspanningen moet leveren om op je bestemming te geraken in vergelijking met een gewone fiets.

Naast het feit dat je minder bezweet op je werk toekomt, heeft een elektrische fiets nog een ander groot voordeel. Een elektrische fiets is namelijk een pak goedkoper in vergelijking met een auto, hierdoor is het een heel interessant vervoermiddel voor je dagelijks woon-werk verkeer. Je moet namelijk geen verkeersbelasting betalen, je moet niet jaarlijks naar de keuring en je hebt geen brandstofverbruik. In tegenstelling tot een klassieke fiets heb je bij een elektrische fiets wel extra kosten bij het opladen, maar deze kosten staan in schril contrast met de hoge brandstofprijzen aan de pomp.

Geef je om het klimaat? Ook dan zit je goed als je een elektrische fiets koopt. Een e-bike produceert nauwelijks CO2-uitstoot. Met een fiets maak je dus niet enkel de files kleiner, je hebt ook een impact op het milieu.

Welke merken kun je bij Cyclobility kopen?

Bij Cyclobility staat kwaliteit heel hoog in het vaandel, daarom enkel maar topmerken in ons gamma als het aankomt op elektrische fietsen. Riese & Müller elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment. Deze fietsen zijn zeer comfortabel en uitgerust met de meest innovatieve technologieën. Hetzelfde kunnen we zeggen van de Stromer speed pedelecs. Deze fietsen worden vervaardigd in Zwitserland waar ze met de hand gebouwd worden, enkel met de allerbeste onderdelen.

Naast deze merken, kun je bij ons ook een elektrische fiets kopen van Moustache, Scott, Stevens, Thompson, Tern en Benoo.

Elektrische fiets voor dames en heren

Bij Cyclobility kun je zowel een elektrische fiets voor dames als voor heren kopen. Dankzij ons ruim aanbod aan merken vind je gegarandeerd een fiets die binnen jouw budget past. Bovendien hebben we ook verschillende modellen e-bikes, zoals een elektrische koersfiets, een elektrische mountainbike, stadsfietsen, longtailbikes en bakfietsen. De elektrische stadsfiets komt het meeste voor. Dit type fiets wordt vaak gekozen om naar het werk te pendelen. Onder de jonge papa’s en mama’s is de elektrische bakfiets dan weer heel populair. Een bakfiets of een longtailbike is namelijk ideaal om je kleine kinderen naar school te brengen.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een elektrische fiets?

Sta je op het punt om een elektrische fiets te kopen? Dan zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

De actieradius

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je met een volle accu of batterij kunt rijden. Ben je van plan om langere fietstochten te maken, dan investeer je hier best wel wat aandacht aan. De actieradius is sterk afhankelijk van welk soort accu je gebruikt op je elektrische fiets. Al onze fietsen zijn afgemonteerd met Bosch batterijen. Deze zijn erg betrouwen en bieden een uitstekende service na verkoop.

Het vermogen

De motor van de e-bike geeft trapondersteuning tijdens het fietsen, waardoor je zelf minder inspanningen moet leveren. Hoe hoger het vermogen van de fiets, hoe meer ondersteuning je krijgt. Hou hier dus rekening mee als je de fiets wil gebruiken op heuvelachtig terrein.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Heb je nog wat keuzestress en ben je er nog niet helemaal aan uit welke elektrische fiets je wil kopen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels in Gent, Kluisbergen of Roeselare.

Bovendien is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken.

Elektrische fiets leasen via je werkgever

Liever een elektrische fiets leasen in plaats van er ééntje te kopen? Ook dat kan via Cyclobility. Wij bieden een efficiënte oplossing aan voor woon-werkverkeer door het leasen van kwalitatieve e-bikes. Met ons fietsleaseplan streven we ernaar de werkgever en werknemer volledig te ontzorgen. Ontdek hier hoe je een fiets kunt leasen als werknemer.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast elektrische fietsen hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen: