Geen cargo- of bakfietsen beschikbaar? Alle fietsen zijn beschikbaar op bestelling. Contacteer ons gerust voor meer informatie, ben bekijken we dit samen met jou.

Wat is een cargobike of bakfiets?

Een bakfiets is een transportfiets met twee of drie wielen en een grote bak aan de voorkant die gebruikt kan worden om personen en goederen te vervoeren. Heel veel ouders wisselen de wagen in voor een bakfiets om hun kinderen naar school te brengen. Zeker in stedelijke gebieden wint de bakfiets enorm aan populariteit.

Is er een verschil tussen een cargofiets en een bakfiets? Ja, een cargofiets is elke fiets die extra ruimte biedt om goederen of personen te vervoeren. Een cargofiets kan bijvoorbeeld ook een normale fiets zijn met een grote mand voorop of een longtail bike met een verlengde bagagedrager. Een bakfiets is dus eigenlijk een variant van de cargobike.

Bij Cyclobility kun je verschillende bakfietsen kopen van Riese & Müller, een kwalitatief Duits merk. We hebben ook verschillende longtail fietsen in ons gamma van Yuba, Benno, Tern en Moustache.

Waarom moet je een bakfiets kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom een elektrische bakfiets kopen interessant kan zijn. Een elektrische bakfiets is een heel duurzaam transportmiddel en gaat jaren mee. De bak van de meeste bakfietsen is heel robuust en stevig gemaakt zodat hij tegen veel omstandigheden bestand is. Niet alleen tegen de hitte en de kou, maar ook tegen regen en sneeuw.

Als je een bakfiets koopt, dan kies je voor een ecologisch transportmiddel met heel veel ruimte om vanalles mee te nemen. Niet alleen je kinderen, maar ook heel veel boodschappen. Een bakfiets is ook geschikt om zwaardere en grotere goederen mee te vervoeren waarvoor je normaal gezien de auto zou nemen (denk maar aan bepaalde meubels of een zware bak frisdrank).

Wat kun je transporteren met een bakfiets?

We haalden het al eerder aan: je kunt heel veel vervoeren met een bakfiets. Gaande van boodschappen, meubelen, kinderen tot zelf je trouwe viervoeter. Er is zelf een Antwerps bouwbedrijf dat bouwmaterialen levert met bakfietsen in het centrum van de stad. Simpelweg omdat je jezelf veel efficiënter kunt verplaatsen in de stad met een elektrische bakfiets. Met de wagen sta je vaak veel langer in de file.

Hoe veilig is een bakfiets of cargofiets?

Een elektrische bakfiets of cargofiets is erg veilig. Kinderen worden stevig vastgemaakt met drie- of vijfpuntsgordels, er is LED-verlichting voorzien op meerdere plaatsen voor een goede zichtbaarheid en de brede banden zorgen voor veel stabiliteit.

Hoeveel zitplaatsen heeft een bakfiets?

Dit hangt af van merk tot merk en van model tot model. Zo heeft de Riese & Müller Load 60 plaats voor twee kinderen, in de Load 75 kunnen tot wel drie kinderen comfortabel en veilig zitten.

Accessoires voor je bakfiets

Afhankelijk van wat je met de bakfiets wil gaan doen, kun je hem pimpen met leuke, praktische accessoires. Zo kun je kinderzitjes toevoegen, een afdekzeil om te beschermen tegen vuil en regen, een bagagedrager, een slot en nog zoveel meer.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Heb je nog wat keuzestress en ben je er nog niet helemaal aan uit welke bakfiets je wil kopen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels in Gent, Kluisbergen of Roeselare.

Bovendien is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken.

Bakfiets leasen via je werkgever

Liever een bakfiets leasen in plaats van er ééntje te kopen? Ook dat kan via Cyclobility. Wij bieden een efficiënte oplossing aan voor woon-werkverkeer door het leasen van kwalitatieve e-bikes. Met ons fietsleaseplan streven we ernaar de werkgever en werknemer volledig te ontzorgen. Ontdek hier hoe je een fiets kunt leasen als werknemer.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast elektrische fietsen hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen: