Een fiets leasen met Cyclobility

Fietslease op maat

Cyclobility biedt een efficiënte oplossing voor woon-werkverkeer door het leasen en verkopen van kwalitatieve (elektrische) fietsen. Wij begeleiden, ontzorgen en motiveren zowel werkgever en werknemer. Alles voor de ideale, dagelijkse fietservaring. Wij kiezen zonder aarzelen voor partners die, net zoals ons, ecologisch, economisch en sociaal verantwoord ondernemen.

Ik wil meer info
 • Keuze uit topmerken
 • Mogelijkheid om fietsen te testen
 • 6 fietsenwinkels om te ontdekken

Partners

Hoe werkt fietsleasing?

Een fiets leasen bij Cyclobility is zeer eenvoudig: ons team biedt werkgevers en werknemers een totaalpakket aan. Een fietslease is voor uw bedrijf een grote stap in de juiste richting.

Beslist u samen te werken met Cyclobility? Dan komen wij eerstdaags een presentatie geven aan medewerkers die geïnteresseerd zijn in fietsleasing. Na een periode van een tweetal weken, waarin de werknemer kan nadenken of hij/zij wil instappen in ons leaseprogramma, organiseren wij een testevent op uw bedrijfsterrein. Alle fietsen kunnen er getest - en ongetwijfeld ook goedgekeurd, worden.

Per bedrijf creëren we een unieke webshop waar de fietsleasebedragen onmiddellijk zichtbaar zijn. De werkgever krijgt een webpagina op maat, waardoor hij/zij alles snel en efficiënt kan opvolgen.

Is fietsleasing iets voor u?

Hoeveel kost het om een fiets te leasen?

Een fietslease bestaat uit de huur van de fiets en alles wat bij uw fietservaring komt kijken: onderhoud, verzekering tegen diefstal en schade, fietsbijstand en vervangservice. Cyclobility biedt een fietsleasingpakket aan op maat van uw firma.

Bij het leasen van een fiets in België, komen de werkgever en zijn werknemer meestal overeen dat een fiets ter beschikking wordt gesteld in ruil voor inhouding op het salaris. En dat is een mooie zaak: de bijdrage via het brutoloon is vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing en RSZ, waardoor de werknemer slechts de helft van de werkelijke kostprijs betaalt.

Wanneer de werkgever een fietsvergoeding betaalt, is het mogelijk om de kost voor de werknemer naar nul euro te brengen. In sommige gevallen valt er zelfs iets aan te verdienen!

Ik wil meer informatie

Een fiets leasen via de werkgever

Cyclobility is de ideale partner voor bedrijven die hun werknemers graag een fietsleasing aanbieden.

Een fietsleasecontract via Cyclobility is een zorgeloos gebeuren voor elke werkgever. Wij voorzien de nodige documenten en helpen de bedrijfsleider bij het opmaken van een fietspolicy. Hierin staan concrete afspraken tussen de werkgever en de werknemers die een fiets leasen. Een fiets leasen via de werkgever was nog nooit zo eenvoudig.

Maak een afspraak

Welke fietsen kan u leasen?

Bij Cyclobility heeft u talloze mogelijkheden binnen een aanbod van gerenommeerde merken. Kom vrijblijvend onze fietsen en speed pedelecs testen.

Wil u een elektrische fiets leasen? Snuister tussen de modellen van Riese & Müller, Moustache, en Yuba. Bent u eerder een sportieve persoon? Dan is een koersfiets of MTB van BMC, Orbea, Stevens, Scott of Thompson vast iets voor u. Voor de avonturier onder ons vind je bij KONA zeker wat je zoekt. Hou je van snelheid? Dan kunt u bijvoorbeeld een kwalitatieve Stromer speed pedelec leasen.

Omdat u dagelijks en zonder frustratie zou kunnen genieten van uw woon-werktraject, kiezen wij bewust voor kwalitatieve aandrijvingssystemen in onze elektrische fietsen en speed pedelecs.

Voordelen van fietsleasing

De voordelen van fietsleasing voor werknemers zijn eindeloos. Het bevordert duurzaamheid door een gezonde levensstijl te stimuleren en de CO2-uitstoot te verminderen. Daarnaast is fietsleasing fiscaal voordelig en vrijgesteld van voordeel van alle aard, wat resulteert in lagere belastingen. Werknemers kunnen bovendien tegen een voordelige prijs hun droomfiets aanschaffen en profiteren van onderhoud, herstellingen, fietsverzekering en pechverhelping.

Voor werkgevers is fietsleasing budgetneutraal en biedt het mogelijkheden voor optimalisatie van het loonpakket, aantrekken van nieuwe medewerkers en een goed MVO-beleid. De administratieve lasten worden geminimaliseerd met een op maat gemaakte webshop. Bovendien vermindert fietsleasing parkeerproblemen en ziekteverzuim, waardoor een gezondere en actievere werkomgeving wordt gestimuleerd.

De nadelen van fietsleasing wegen dus niet op tegen de vele voordelen die je hebt als werknemer én werkgever.

Fietsleasing ervaringen

File-bestrijders, verenigt u! Cyclobility is de ideale partner voor het groene woon-werkverkeer op de fiets. Het is een jong, dynamisch bedrijf met een mooi aanbod aan zeer diverse en kwaliteitsvolle koop- en lease fietsen, opdat jouw personeel de auto op stal laat en zichzelf naar het werk trapt.

Marino Moons
Mobiliteitscoördinator Fluvius

Cyclobility is de ideale partner voor ons aanbod aan leasefietsen. Keuze aan fietsen, infosessies, onderhoud, herstellingen, administratie,… allemaal prima geregeld. Niet alleen de business op zich, maar ook de passie voor de fiets drijft het team van Cyclobility. Dat voelen wij als klant.

Patrick Knudde
Head Operations & Human Resources Isolava - Knauf

Ik wou heel even laten weten dat ik na melding op het nieuwe platform eerder deze week heel vlot een mail kreeg om afspraak vast te leggen waarna ik gisteren bezoek kreeg van Jasper om een probleem met mijn stuurstang op te lossen. Waar blijven jullie die vriendelijke goeie techniekers toch halen 😃 . Echt, héél correct, mooi op tijd even gebeld dat hij onderweg was en superlief tegen mijn (nieuwsgierige) kinderen. Enfin, fijne ervaring dus, keep up the good work!

Bedankt en alvast een heel fijn weekend voor het ganse team. Met de start van het nieuwe wegseizoen wordt dat ongetwijfeld een topweekend voor al die fietsliefhebbers 😉.

Pieter De Landtsheer
Verantwoordelijke personeelsadministratie - North Sea Port

Fiets werd vorige week vrijdag geleverd. En binnen de week had ik serieus mechanisch defect. (bij productie van de fiets gebeurd blijkbaar)

Heel vlug is het probleem aangepakt en opgelost. Van bij het eerste belletje voor het defect te melden.. Tot de super vlugge tussenkomst van de hersteldienst aan huis (met technieker Jasper, die zeer goed op de hoogte was en een man is die echt zijn stiel kent).

En dan nogmaals de tweede keer aflevering van de fiets, wat ook zeer vlot verliep. Jullie firma is een voorbeeld van hoe service na verkoop en klanten tevreden stellen, eigenlijk altijd zou moeten zijn! 👍

Filip Foré
Medewerker AZ Alma

Op minder dan 2 jaar tijd koos meer dan de helft van de medewerkers voor een fiets als alternatief vervoermiddel, goed voor gemiddeld 10.000 gefietste woon-werk kilometers per maand.

Filip Remmerie
Facility Manager, North Sea Port

Ik had al enkele weken geleden moeten laten weten dat jullie fantastisch zijn! Jullie deden jullie uiterste best om alles binnen de garantie te vermaken. Ook de voorafgaande offerte is fijn zo zijn we voorbereid op het kostenplaatje. Na enkele malen zoeken naar het probleem van onze bakfiets (uitvallen van de display) vonden jullie de oorzaak. Ik mocht blijven bellen om hulp 😉
Jullie bieden zeer goede service en steeds met een lach. Dit is heel fijn. Ik geef jullie naam zoveel mogelijk door naar medefietsers, want jullie zijn het waard 😉

Minne
Particuliere klant

  Fietsleasing aanvragen

  Bent u als werkgever of werknemer geïnteresseerd in fietsleasing? Contacteer ons en wij komen met veel plezier bij u langs. Cyclobility licht alle aspecten omtrent fietsleasing toe en garandeert een correcte fietspolicy.

  Cyclobility is de perfecte partner in fietsleasing! Vlekkeloos fietsen leasen, is ons vak.

  Veelgestelde vragen over fiets leasing

  • Een fiets leasen als particulier is helaas niet mogelijk. Het is wel mogelijk om als particulier een fietslening af te sluiten. Zo kun je een (elektrische) fiets afbetalen op je eigen tempo.

  • Op vandaag kun je als leerkracht geen fiets leasen in het onderwijs. Toch niet via de klassieke brutoloonruil formule of door optimalisatie van de eindejaarspremie.

   Het schoolbestuur heeft echter de optie om als werkgever rechtstreeks een fietsleaseovereenkomst aan te gaan met een fietsleasemaatschappij en de voorwaarden daarvan te bespreken met het personeel. Als dit pad wordt bewandeld, zal de bijdrage voor het leasen van de fiets losstaan van het salaris van de leerkracht, dat wordt uitbetaald door het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI). Hierdoor heeft fietsleasing op dit moment geen fiscale voordelen voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs.

  • Er zijn heel weinig nadelen verbonden aan fietsleasing en ze wegen al helemaal niet op tegen de vele voordelen ervan. Dit zijn de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden:

   1. Verbrekingsvergoeding bij beëindiging overeenkomst: als je ontslag neemt, dan kan je ervoor kiezen om de fiets over te nemen. Doe je dit niet, dan moet je een verbrekingsvergoeding betalen. Werd je ontslagen door de werkgever, dan is de verbrekingsvergoejding voor hem.
   2. Geen eigendom bij fietslease: tijdens de leaseperiode ben je zelf geen eigenaar van de fiets. Je kunt deze wel overnemen na de leasetermijn.
   3. Minimale impact op je pensioen: als je ervoor kiest om via je werkgever een fiets te leasen door middel van een maandelijkse brutoloonruil, dan zal je brutoloon iets lager zijn. Dit heeft een beperkte invloed op je pensioen. Ontdek er hier alles over.
  • Ja, een fiets leasen als zelfstandige is mogelijk bij Cyclobility.