Een fiets leasen via de werkgever

Laat uw werknemers een fiets leasen via het bedrijf

U bent werkgever en wil werknemers de mogelijkheid geven om fietsen te leasen via uw bedrijf? Geweldig! Met Cyclobility als partner is fietsleasing heel eenvoudig. U kiest gegarandeerd voor kwaliteit én een snelle service.

Terwijl u zich focust op uw kerntaken, bieden wij een maximale ondersteuning voor de uitrol van een volledig fietsleasing traject. Cyclobility organiseert testevents, levert fietsen aan huis en staat in voor het jaarlijks onderhoud. Uw werknemers kunnen met hun vragen en problemen altijd rechtstreeks bij ons terecht.

Meer weten
over fietsleasing?

Een budgetneutrale formule

Fietsleasing heeft uiteraard een impact op het loon van de werknemer. Wil u de fiscale kant van het voordelige verhaal ontdekken? Wij verduidelijken graag hoe u budgetneutraal een fietslease kan implementeren. Gericht advies op maat - én op locatie, van uw bedrijf.

Wat kost
een fietsleasing?
Nevo GH mit COBI

Werkwijze

Cyclobility is leasepartner én fietsenwinkel onder één dak. Een unieke troef die wij niet hoeven uit te spelen. Ons team bestaat enkel uit ervaren en enthousiaste medewerkers. Vragen komen rechtstreeks bij de juiste persoon terecht. Snel en simpel, steevast de beste service!

Cyclobility implementeert de fietslease binnen uw bedrijf volgens een aantal stappen: eerst stellen we het project voor aan uw werknemers in een korte presentatie. Vervolgens wordt er op de bedrijfsterreinen een testevent georganiseerd waarop de werknemers verschillende fietsen uit ons aanbod kunnen testen. Dit event kan jaarlijks plaatsvinden indien nodig. Als een werknemer daarna een fiets wenst te bestellen, kan hij dit doen via een eenvoudige en unieke webshop, op maat van uw bedrijf.

Cylcobility plaatst de bestelling en laat de nieuwe fiets gratis aan huis leveren. En vergeet niet dat wij onze klanten blijven verwennen: jaarlijks onderhoud, verzekering voor diefstal en schade, pechverhelping en vervangservice. Wat een luxe!

Fietsleasing
zonder zorgen

Ondersteuning HR

Als bedrijfsleider moet u zich focussen op uw eigen taken. Cyclobility ontlast werkgevers en ondersteunt de nodige HR-dienst maximaal. Zo komen wij bijvoorbeeld het project zelf presenteren aan de werknemers.

We stellen ook een fietspolicy ter beschikking, die ervoor zorgt ervoor dat alles in goede banen blijft lopen. Goede afspraken zijn belangrijk in het leasen van eender welk vervoermiddel.

En ook bestellingen plaatsen en opvolgen is eenvoudig met ons als partner. Alles verloopt via een persoonlijke webshop op maat van uw bedrijf. De werknemers kunnen rechtstreeks bij Cyclobility terecht met hun vragen verband met leveringen en onderhoud of herstellingen.

Wat kunnen wij
voor u doen?

Eerst testen, dan leasen

Uw werknemers moeten de juiste keuze kunnen maken. Daarom organiseren wij jaarlijks één of meerdere testevents op uw bedrijfsterreinen. Wij voorzien een 20-tal verschillende fietsen, gaande van elektrische cargofietsen tot speed pedelecs, maar ook heel comfortabele elektrische fietsen met lage instap, racefietsen en mountainbikes. Werknemers en de werkgever krijgen voldoende tijd en kunnen ons aanbod uitgebreid testen. Iedereen vindt er zeker zijn of haar ideale fiets!

Heeft een van uw werknemers dit event gemist? Alle fietsen kunnen steeds op afspraak getest worden in ons testcenter te Kluisbergen of Gent.

Wie test,
die vindt!

Fietsleasing via de werkgever mét herstelling & onderhoud

Cyclobility voorziet jaarlijks meerdere onderhoudsbeurten op de bedrijfsterreinen van de werkgever. Dit doen we in overleg met uw werknemers: welk moment komt hen het best uit? Zo geniet elke werknemer maximaal van zijn fiets.

Het onderhoud en herstel van de fietsen houdt het volgende in:

  • Algemeen nazicht van de bevestigingen en aanspanningen
  • Controle van ketting, tandwielen, trapas en vervanging indien nodig
  • Controle remmen (remkabels/remblokjes) en vervanging indien nodig
  • Spaak- en bandenspanning worden gecontroleerd
  • Vervanging van buitenbanden indien nodig
  • Controle verlichting / reflectoren
  • Diagnose en update van het Bosch eBike System

Voor alle onderhoud en herstellingen van fietsen hebben we onze eigen mobiele fietshersteldienst op maat.

Meer weten
over fietsleasing?

Fietslease met fietsverzekering en pechverhelping

Werd een van de fietsen beschadigd of gestolen? Voor alle fietsen wordt een omnium verzekering afgesloten tegen schade en diefstal. Cyclobility is het aanspreekpunt voor elke werknemer met problemen. Wij komen binnen de 24u met een oplossing; zo is iedere partij snel weer gerust.


Ervaart u technische problemen? Pechverhelping is 24/ beschikbaar in België, Nederland en Luxemburg. Tot 15 km buiten de Belgische landsgrens kan uw werknemer dankzij Cyclobility aanspraak maken op gerichte bijstand.

Wij kunnen
u helpen!

“North Sea Port zet al jarenlang in op de gezondheid en het comfort van haar medewerkers. We willen de medewerkers van Nort Sea Port daarom ook een duurzaam alternatief bieden voor het traditionele woon-werk en privé verkeer met de wagen. Op minder dan 2 jaar tijd koos meer dan de helft van de medewerkers voor een fiets (85 in totaal) als alternatief vervoermiddel, goed voor gemiddeld 10.000 gefietste woon-werk kilometers per maand.”

— Filip Remmerie, Facility Manager North Sea Port

“Cyclobility is de ideale partner voor ons aanbod aan leasefietsen. Keuze aan fietsen, infosessies, onderhoud, herstellingen, administratie, … : allemaal prima geregeld. Niet alleen de business op zich, maar ook de passie voor de fiets drijft het team van Cyclobility. Dat voelen wij als klant.”

— Patrick Knudde, Head Operations & Human Resources Isolava - Knauf

"File-bestrijders, verenigt u! Cyclobility is de ideale partner voor het groene woon-werkverkeer op de fiets. Het is een jong, dynamisch bedrijf met een mooi aanbod aan zeer diverse en kwaliteitsvolle koop- en lease fietsen, opdat jouw personeel de auto op stal laat en zichzelf naar het werk trapt.

— Marino Moons, mobiliteitscoördinator Fluvius

Ik wou heel even laten weten dat ik na melding op het nieuwe platform eerder deze week heel vlot een mail kreeg om afspraak vast te leggen waarna ik gisteren bezoek kreeg van Jasper om een probleem met mijn stuurstang op te lossen. Waar blijven jullie die vriendelijke goeie techniekers toch halen 😃 . Echt, héél correct, mooi op tijd even gebeld dat hij onderweg was en superlief tegen mijn (nieuwsgierige) kinderen. Enfin, fijne ervaring dus, keep up the good work!Bedankt en alvast een heel fijn weekend voor het ganse team. Met de start van het nieuwe wegseizoen wordt dat ongetwijfeld een topweekend voor al die fietsliefhebbers 😉.Groeten en tot een volgende!Pieter

— Pieter De Landtsheer, Verantwoordelijke personeelsadministratie - North Sea Port

Fietslease lijkt u op het eerste zicht misschien complex, maar Cyclobility komt graag langs om alles toe te lichten.
Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op!