Tips, nieuws en info over (elektrisch) fietsen...

My Boo bamboo bikes!

Welkom my Boo!

Op woensdag 20 mei kwam my Boo bike langs in onze fietsenwinkel te Kluisbergen. Ons enthousiasme konden we niet verstoppen toen we de bamboe e-bike zagen verschijnen! We stonden met z'n allen te popelen om een testritje te maken op het prachtige "bamboe ros"! Toen we de catalogus voorgeschoteld kregen en ontdekten dat er ook super coole gravelbikes, elegante stadsfietsen, stoere mountainbikes en praktische trekkingfietsen bestonden met een bamboe frame, waren we door het dolle heen.

Waarom bamboe fietsen?

Bamboe is super sterk! Het is robuuster dan aluminium of carbon. Door het harde oppervlak en de parallelle vezelbundels is bamboe super krachtig. De treksterkte van bamboe is hoger dan die van staal, en de druksterkte is vergelijkbaar met die van beton. Bamboe is "hobbelende wegen proof"!

Door de dempende eigenschap van bamboe geven de fietsen ook erg veel comfort. Het zijn duidelijk niet enkel de looks van bamboe die de fietsen zo cool maken! De fietsframes van de stadsfietsen, trekkingfietsen en pedelecs voldoen uiteraard ook aan de Europese norm.

De stabiliteit en stevigheid van bamboe fietsen hebben we proefondervindelijk vastgesteld. We waren allemaal onder de indruk van het rijcomfort tijdens onze testrit.

Made in Ghana

De bamboe fietsframes worden in Yonso geproduceerd, een klein dorpje centraal gelegen in Ghana. Daar groeit de bamboe erg snel, en in het wild. De kwaliteit van deze bamboe is niet te vergelijken met de bamboe die massaal wordt gekweekt in Europa. Elk frame is uniek en handgemaakt. Er zijn tot 90 werkuren nodig om één frame volledig af te werken. De frames worden helemaal met de hand opgeschuurd. Vervolgens worden deze behandeld met een natuurlijke lak. De laspunten worden vastgemaakt met touw en heel fijne ijzerdraad. Beeld het je in als een gesofisticeerde sjorring. Deze "sjorring" wordt met epoxylijm verstevigd, zo zijn ook de aanhechtingen van het kader optimaal bestand tegen regen en vorst.

Waneer het kader fietsklaar is, wordt het opgestuurd naar Duitsland. Daar worden de fietsen verder afgemonteerd met Shimano onderdelen. De e-bikes zijn allemaal voorzien van een Shimano motor, en batterij.

Yonso project

My Boo bikes richtte samen met hun partner het "Yonso project" op. Door dit project kunnen meer dan 20 jonge Ghanezen opgeleid worden in de werkplaats van "my Boo bamboe bikes". Een deel van de opbrengsten wordt gebruikt voor ontwikkelingsprojecten in deze regio. In 2015 werden bijvoorbeeld al meer dan 100 studiebeurzen weggegeven dankzij dit project!

Leasen geblazen!

My Boo zal voortaan staan blinken tussen de andere premium brands die Cyclobility aanbiedt in het fietslease gamma. Sinds vandaag hebben al onze lease partners de kans om een bamboe fiets in huis te halen. Voor het frame heb je recht op 5 jaar garantie! Wil je graag een My Boo bamboo e-bike testen? Maak een afspraak, en kom langs in ons testcenter te Kluisbergen.

Heb je een specifieke vraag over het leasen van een (elektrische) fiets? Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op!