Direct naar
  Case study

  Case study: fietsleasing een groot succes bij Revimaxx

  Revimaxx uit Zele is gespecialiseerd in de ontwikkeling van productiemachines op maat. Ze werken voornamelijk voor klanten in de staalindustrie. Sinds 2019 kunnen werknemers van dit bedrijf een fiets leasen via Cyclobility. Wij gingen langs bij Sofie Dierick (Office Manager) om te polsen naar hun ervaringen met Cyclobility én fietslease.

  Hoe belangrijk is duurzaam ondernemen en ecologie voor Revimaxx?

  Duurzaam ondernemen staat hoog op de agenda bij Revimaxx. We ontwerpen en ontwikkelen vooral machines en installaties voor de metaalsector. Via verschillende duurzame initiatieven proberen we de impact van deze sector op het milieu toch een beetje te compenseren.

  Zo investeren we in een energiezuinige nieuwbouw en plaatsten we een zonnepanelenpark op ons dak om onze eigen stroom op te wekken. Ook fietsleasing past perfect binnen dit verhaal.

  Waarom koos Revimaxx voor fietsleasing voor de werknemers?

  Via onze werknemers kwam de vraag voor een mobiliteitsoplossing voor het dagelijks woon-werkverkeer. We mikken zoveel mogelijk op werknemers die in de buurt wonen en dan is een verplaatsing met de fiets de meest duurzame keuze. De tijdwinst omdat je niet in de file moet staan, die nemen we er met veel plezier bij!

  Daarnaast is ook onze CEO Johan ook heel sportief en wou hij zijn sportiviteit graag met de medewerkers delen. De fiets is voor ons dus een mooi alternatief voor de wagen! Via fietsleasing kunnen we werknemers stimuleren om de shift van auto naar fiets te maken én kunnen we onze ecologische voetafdruk verkleinen.

  Hoe verloopt de samenwerking met Cyclobility?

  De samenwerking met Cyclobility verloopt heel vlot! Bij de opstart van het traject kregen de medewerkers een infosessie over de werking van Cyclobility en de manier waarop fietsleasing wordt aangeboden. Door heldere voorbeelden te gebruiken wisten ze direct wat de impact zou zijn op hun loon. Tijdens het test event konden onze mensen naar hartenlust verschillende modellen testen en kregen ze het nodige advies van Cyclobility.

  Ook ontvangen we heel wat positieve feedback over het fietslease platform. De registratie is eenvoudig, medewerkers kunnen eenvoudig fietsleasing berekenen en bij een nieuwe bestelling is er een vlotte ondersteuning vanuit de verschillende winkelpunten. De status van je bestelling kan eenvoudig je opvolgen via het portaal.

  Naast de kwalitatieve fietsen die we kunnen leasen via Cyclobility, zijn we heel tevreden over het totaalpakket. Het is zeer gemakkelijk dat Cyclobility naar je toe komt voor het onderhoud van de fietsen. Ook herstellingen (aan huis of op het werk) kun je heel eenvoudig aanvragen via het platform. Dankzij de fietsbijstand en de verzekering tegen diefstal en schade kruipen onze mensen zonder zorgen op de fiets. Reeds 16% van onze medewerkers koos voor een leasefiets!

  Welke meerwaarde biedt fietsleasing voor de medewerkers?

  Onze medewerkers ervaren veel voordelen aan fietslease . Fietsleasing is een fiscaal voordelig verloningselement. De inhouding op het brutoloon zorgt ervoor dat de impact op het nettoloon heel beperkt is. Door de fiets voor het dagelijks woon-werkverkeer te gebruiken, geven medewerkers ook een pak minder uit aan brandstof voor hun wagen.

  Een fiets leasen is dus heel voordelig voor de portemonnee, maar het heeft ook een grote impact op de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers.

  Onze mensen in het atelier moeten vaak zware lasten verplaatsen en onze medewerkers op de bureau hebben extra baat bij beweging om alle uren die ze al zittend doorbrengen te compenseren. Het is dus ideaal dat ze verplaatsingen met de fiets kunnen doen. 's Morgens komen onze fietsers binnen met een gezonde blos op hun kaken door de extra beweging. De nadelen van fietsleasing hebben we nog niet gevonden.

  Benieuwd naar meer case studies? Hier ontdek je meer fietslease ervaringen .

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.