Direct naar
    Duatleet Guust de Smul
    Meet the team

    Meet the team: Guust De Smul

    Practice what you preach… En dus geldt onze missie - iedereen op de fiets - ook voor onze eigen medewerkers. Een van hen is Guust de Smul, technieker in het atelier in Kluisbergen. Wanneer hij niet aan de fietsen van onze leaseklanten werkt, zit Guust zelf op de fiets, een BMC Teammachine SLR 01, want het mag goed vooruit gaan voor deze duatleet.

    Wij polsen naar Guust zijn passie voor de fiets, van sleutelen tot rijden. 

    Cyclobility is er voor fietsers, door fietsers

    Guust kwam aan boord in maart vorig jaar. “Sindsdien sta ik het team bij als fietstechnieker in de centrale loods. Dit is zowat het epicentrum van Cyclobility, dus er is veel actie. Het is soms een uitdaging, maar dat maakt het juist leuk. De dagen zijn goed gevuld en ik vermaak me. Mijn takenpakket bestaat uit herstellingen vanuit de winkels die extra aandacht nodig hebben, denk aan schadegevallen of elektronische problemen. Maar evengoed het afmonteren van fietsen en het uitvoeren van kwaliteitscontroles op de assemblages, zodat we de foutenmarge zo laag mogelijk houden,” legt hij uit. 

    Onze duatleet gaat verder: “Daarnaast ben ik regelmatig op stap met de servicebus om ter plaatse bij de klant, op het werk of aan huis, herstellingen uit te voeren of een gloednieuwe fiets te leveren. Ik ben graag op stap met de mobiele service, je komt in contact met mensen en vaak moet je creatieve oplossingen bieden.”

    Of een technieker een favoriet merk heeft om aan te werken? 

    Guust: “Ja hoor, dat is Stromer . Het is een prachtig stukje technologie dat fantastisch in elkaar zit. Je moet de fiets echt door en door kennen om de werking te begrijpen. Dit maakt het oplossen van technische mankementen boeiend, maar ook soms een zoektocht. Gelukkig kunnen we altijd terugvallen op een heel behulpzame technische dienst van het merk zelf.”

    Bezeten door de fiets

    “Sinds kind was ik al bezeten van de fiets. Eindeloze rondjes op de oprit zorgden ervoor dat ik vandaag nog steeds verliefd ben op de fiets. Als tienerjaren begon ik te koersen en een 5-tal jaar geleden maakte ik de overstap naar het duatlon. Dat deed ik omdat ik de kermiskoersen rond de kerktoren een beetje beu was en een nieuwe uitdaging zocht. Mede door een paar zware valpartijen, kreeg ik ook meer en meer schrik in het peloton. De overstap naar het duatlon was een logische keuze, omdat ik in de winter de conditie op peil hield met looptrainingen. Mentaal vind ik het ook leuker om de fietstrainingen te kunnen afwisselen met lopen,” vertelt Guust.  

    Fiets- en looptrainingen, dat klinkt als heel veel trainen? 

    Guust: “Gemiddeld train ik tussen de 12 à 14 uur per week. Al hangt dat natuurlijk af van het weer en de tijd. Het liefst doe ik de langere duatlons, middle & long distance. Daarin kom ik beter tot mijn recht dan in de sprint of kwart-afstand, waar pure snelheid een grotere rol speelt. In de langere afstanden maak ik vaak het verschil op de fiets door mijn verleden als wielrenner.” 

    Of Guust vaak de bloemen mee naar huis brengt? 

    “Elk jaar kan ik wel mijn wedstrijden winnen. Dit jaar schreef ik bijvoorbeeld voor de 3de keer Duatlon Kortrijk op mijn naam, een record. In het verleden trad ik met de Belgische nationale ploeg ook al aan op het EK en het WK middle distance. Door een vervelende heupblessure moet ik dit jaar helaas verstek geven voor de kampioenschappen. Ik neem nu de tijd om volledig te herstellen en ben erop gebrand om er volgend jaar weer te staan!” 

    Dat horen we graag!

    Tot slot, waarom moeten techniekers vandaag nog solliciteren bij Cyclobility?

    Guust: “Werken bij Cyclobility is een hele verrijking. Je komt er terecht bij een top team die jou altijd willen helpen en te woord staan. Op technisch vlak heb ik al veel bijgeleerd door de opleidingen om technische knowhow bij te schaven en up-to-date te houden. Enorm belangrijk in een wereld die voortdurend in ontwikkeling is!”

    Heb jij net als Guust een passie voor fietsen en een onstilbare honger naar de technische kant van het verhaal? Dan is dit hét moment om te solliciteren bij Cyclobility als fietstechnieker .

    Andries Aumann
    Auteur: Andries Aumann

    Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


    Connecteer op LinkedIn.