Direct naar
  Tips

  Stappenplan voor een fietsleaseplan

  Het is druk op de fietspaden. De Covid periode deed massaal veel mensen fietsen! Het weer was erg gunstig, en plots hadden we veel meer tijd om alles per fiets te doen. Vermoedelijk hebben heel wat autopendelaars tijdens de lockdown de liefde voor de fiets ontdekt. Uit onderzoek van de VAB kunnen we suggereren dat 1 op de 10 autopendelaars overgestapt is naar de (elektrische)fiets. Misschien kan jij als werkgever de andere 90% ook trachten te overtuigen door het lanceren van een fietsleaseplan?

  Hoe werkt een fietsleaseplan?

  Het fietsleaseplan is budgetneutraal voor de werkgever, via loonruil van de werknemer. Het leasebedrag gaat van het brutoloon, waardoor het financieel erg interessant is voor de werknemer. Dagelijks forenzen geeft een boost aan de fysieke en mentale gezondheid! Met als gevolg minder ziekteverzuim en gelukkiger personeel. Bye bye te laatkomers, want filestress en parkeerproblemen worden verleden tijd. Als kers op de taart dragen jullie als bedrijf op deze manier jullie steentje bij aan uitstoot vermindering.

  Cyclobility fietsleaseplan: onze aanpak

  Wij proberen zoveel mogelijk werknemers te overtuigen van de fiets. Door onze complete aanpak merken onze klanten dat het helemaal geen opgave is om de woon-werk kilometers af te leggen per fiets. We bieden meer dan 100 verschillende modellen aan. Elektrisch fietsen, niet-elektrisch, racefietsen, mountainbikes, cargofietsen, speed pedelecs,...één voor één premium brands. Per bedrijf stellen we in samenspraak met de HR manager een geïndividualiseerde fiets policy op. Cyclobility zorgt voor een minimale extra workload en bieden begeleiding aan voor de betrokken diensten van A tot Z bij de implementatie van fietslease .

  Testevent

  Na onze (online) voorstelling van het project aan de HR manager van jouw bedrijf organiseren we een testevenement op de site van het bedrijf. Medewerkers kunnen via de webshop een plaatsje reserveren voor het evenement. Wij komen met een volgeladen trailer naar jullie toe! Alle modellen kunnen uitvoerig getest worden met het nodige advies van het gemotiveerde Cyclobility team. Zo zorgen we ervoor dat elke medewerker de geschikte leasefiets vindt om elke dag zorgeloos heen en weer te pendelen.

  Cyclobility heeft niets over het hoofd gezien, ons fietsleaseplan via de werkgever is een totaalplaatje.

  Gepersonaliseerde webshop

  Zodra jouw bedrijf een GO geeft voor het Cyclobility fietsleaseplan, maken we een gepersonaliseerde webshop aan. We bieden meer dan 100 verschillende modellen aan, maar uiteraard kan dit aanbod aangepast worden naar de wensen van jouw bedrijf. Via onze webshop kunnen de werknemers hun fietslease berekenen en vervolgens de gewenste fiets bestellen. Ze hebben ook de mogelijkheid om accessoires zoals fietszakken, fietshelmen, fietskledij, fietsslot, fietsbrillen ,... toe te voegen aan de leasing. Medewerkers kunnen onmiddellijk zien wat het totaalplaatje hen maandelijks zal kosten. Geen gedoe met heen-en-weer-mail van offertes. De bestelling is definitief na goedkeuring van de HR manager via diezelfde webshop.

  Scherpe prijs, beste kwaliteit

  Cyclobility biedt kwalitatieve leasefietsen aan van premium brands zoals BMC, Riese & Müller, Scott,... aan vlijmscherpe prijzen. Dit doordat we rechtstreeks in contact staan met onze leveranciers, met zo min mogelijk tussenpersonen. Hierdoor kunnen we ook een aantrekkelijke levertermijn garanderen. Al onze elektrische fietsen en speed pedelecs zijn uitgerust met motoren en batterijen van Bosch. We kiezen bewust voor de hoogste kwaliteit en ondervinden hierdoor een verwaarloosbaar aantal problemen. Op onze leasefietsen kan je zonder twijfel dagdagelijks rekenen.

  Niet zomaar een fietslease partner

  De montage van alle fietsen gebeurt door Werkplus, een maatwerkbedrijf gelegen in Waregem. Zij zorgen ervoor dat personen die een arbeidshandicap hebben, of tijdelijk afstand hebben tot de arbeidsmarkt toch een betekenisvolle job kunnen uitvoeren mits de nodige opleiding. Onze kredieten worden verstrekt door Triodos bank, de eerste en enigste ethische bank ter wereld. Zij financieren enkel activiteiten die mens, milieu en cultuur centraal stellen. Onze fietsen en accessoires zijn zoals eerder vermeld van de hoogste kwaliteit, waardoor ze geen plaats kennen in een wegwerp maatschappij. Op deze manier proberen mee te werken aan een leefbare en respectvolle samenleving.

  "Tussen de soep en de patatten" een fiets leveren

  Terwijl jij aan het telewerken bent, het gras aan het maaien bent of op Zwift het beste van jezelf aan het geven bent, leveren wij jouw leasefiets aan huis! We nemen rechtstreeks contact op met de medewerker zelf, om een levermoment af te spreken.

  Totaalplaatje van een fietsleaseplan

  Cyclobility heeft niets over het hoofd gezien, ons fietsleaseplan via de werkgever is een totaalplaatje. Er is niets waar we niet aan gedacht hebben! Meermaals onderhoud van de fietsen op het bedrijf door de mobiele hersteldienst van Cyclobility, VAB pechverhelping en alle fietsen zijn omnium verzekerd.

  Wil je meer weten over ons fietsleaseplan?

  Maak een afspraak met Cyclobility, voor een online of in real life presentatie. Stuur een mailtje naar info@cyclobility.be , of bel naar +32 (0)55 60 66 97. We ondersteunen jullie met de implantatie van het leaseplan. Vervolgens organiseren we een testevent bij jullie op het bedrijf. Medewerkers bestellen hun fiets en accessoires op de webshop, de bestelling wordt goedgekeurd door de HRM. Nadien verloopt de communicatie via de medewerkers, niet via het bedrijf. Wij nemen contact op met de medewerkers voor het inplannen van de levering en de onderhoudsbeurten van de fietsen . Bij problemen of vragen kunnen zij steeds terecht bij ons. One single point of contact!

  Veelgestelde vragen

  • Een cafetariaplan biedt werkgevers de mogelijkheid om werknemers een gepersonaliseerd loonpakket aan te bieden zonder dat de totale loonkosten stijgen. Dit wordt bereikt door een deel van het loon te flexibiliseren. Het flexibele deel kan bijvoorbeeld bestaan uit het gedeelte van het brutoloon dat boven het barema uitkomt of de eindejaarspremie.

   Met dit flexibele deel van het loon kunnen werknemers zelf kiezen uit een reeks voordelen die door de werkgever zijn vastgesteld. Deze voordelen omvatten opties zoals extra vakantiedagen, pensioensparen of een lease fiets. Een fietsleaseplan kan dus een onderdeel zijn van een cafetariaplan.

  • Fietsleasing heeft een minimale impact op je pensioen: bij de berekening van je pensioen wordt gekeken naar het brutoloon dat je aan het einde van je loopbaan verdient. Als je ervoor kiest om via je werkgever een fiets te leasen door middel van een maandelijkse brutoloonruil, is het begrijpelijk dat je brutoloon iets lager zal zijn. De nadelen van fietsleasing zijn beperkt als je het vergelijkt met de vele voordelen.

  • De kostprijs om een fiets te leasen via de werkgever, hangt af van verschillende factoren: de winkelwaarde van de fiets, het aantal maanden waarin je wil afbetalen (meestal 36 of 48), doe je het via brutoloonruil of eindejaarspremie,...

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.