Direct naar
  Fietsleasing in het onderwijs is mogelijk vanaf 2025. Als fietsleasemaatschappij, willen wij schoolbesturen en leerkrachten zoveel mogelijk ontzorgen dankzij het totaalconcept dat we aanbieden op vlak van fietslease.
  Fietslease

  Een fiets leasen in het onderwijs: dit moet je als schoolbestuur en leerkracht weten!

  Steeds meer bedrijven, zelfstandigen en openbare besturen springen op de kar van fietsleasing. Terecht ook, want fietsleasing biedt vele voordelen voor werkgever én werknemer. Maar hoe zit dat bij leerkrachten, kun je een fiets leasen in het onderwijs? Wij geven extra toelichting in dit artikel.

  Kan je als leerkracht een fiets leasen?

  Als leerkracht kun je vanaf 2025 een deel van je eindejaarspremie inzetten om een (elektrische) fiets te leasen. Het besluit, waarin de overheid dit financieel mogelijk maakt, treedt in werking op 1 september 2024, maar moet nog worden bekrachtigd door de Raad van State.

  Wanneer een schoolbestuur besluit om vanaf het schooljaar 2024-2025 fietsleasing te implementeren, betekent dit concreet dat vastbenoemde personeelsleden vóór 1 januari 2025 moeten beslissen of ze hun eindejaarspremie van 2025 willen inzetten. Tijdelijke personeelsleden kunnen ten vroegste hun eindejaarspremie van 2026 inzetten, en dit moeten ze beslissen vóór het schooljaar 2025-2026.

  Het schoolbestuur is niet verplicht om dit aan te bieden, ondanks de vele voordelen die fietsleasing te bieden heeft . Gaat het hier toch in mee, dan legt het bestuur zelf contact met een fietsleasing maatschappij zoals Cyclobility.

  Cyclobility als partner voor fietsleasing in het onderwijs

  Bij Cyclobility dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel en is het onze missie om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Daarom bieden wij een totaalconcept aan

  Door ons unieke model waarbij we alles in eigen beheer doen , kunnen we ook heel wat extra voordelen op maat voor scholen aanbieden, waaronder all-inclusief en onbeperkt onderhoud & herstellingen op de school, gratis vervangfiets binnen de 24u, een omniumverzekering en pechbijstand,...En doordat we veelal rechtstreeks aankopen bij de fietsmerken, hebben we ook nog eens de beste prijzen op de markt .

  We weten als geen ander dat de administratieve lasten heel hoog zijn in het onderwijs. Kies je als schoolbestuur voor Cyclobility, dan gaan we voor maximale ontzorging . Dankzij een op maat gemaakte webshop proberen we de administratieve workload tot een absoluut minimum te beperken. 

  Wij streven naar een 100% tevredenheid, zowel bij schoolbesturen als leerkrachten. 

  Fietsleasing biedt vele voordelen voor het onderwijs: het heeft een positieve impact op de gezondheid van leerkrachten, een grote impact op het milieu en het kan het beroep van leerkracht aantrekkelijker maken.

  Fietsleasing biedt vele voordelen voor het onderwijs

  Na al die jaren is er eindelijk witte rook: leerkrachten kunnen een fiets leasen vanaf 2025. Terecht, want er zijn talloze voordelen verbonden aan fietsleasing . Een van de belangrijkste voordelen is de positieve impact op het welzijn en de gezondheid van leerkrachten . Door regelmatig te fietsen, krijgen ze hun dagelijkse dosis lichaamsbeweging, wat kan leiden tot een verbeterde conditie, verhoogde energieniveaus, verminderde stress en dus ook minder ziekteverzuim.

  Daarnaast heeft fietsleasing ook een gigantische impact op het milieu . Als 20% van het onderwijspersoneel ervoor zou kiezen om een fiets te leasen, zou dit al een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot betekenen. Fietsen stoten immers geen schadelijke uitlaatgassen uit, in tegenstelling tot auto's. Dit percentage is zeker haalbaar, aangezien veel leerkrachten in de directe schoolomgeving wonen.

  Het bevorderen van duurzame mobiliteit binnen het onderwijs draagt bij aan een groenere toekomst voor onze jongeren en helpt de schoolgemeenschap bewuster om te gaan met het milieu . Dit sluit aan bij de klimaatdoelstellingen die gehaald moeten worden tegen 2030.

  Daarnaast kan fietsleasing het beroep aantrekkelijker maken . Het tonen van betrokkenheid bij de gezondheid en het welzijn van medewerkers kan een positieve invloed hebben op de werkcultuur en de tevredenheid van het personeel binnen het onderwijs. Dit kan mogelijk ook een positief effect hebben op het lerarentekort .

  Een laatste belangrijk punt is de voorbeeldfunctie van leerkrachten naar leerlingen toe. Door als leerkracht bewust voor de fiets te kiezen, kunnen zij leerlingen inspireren om ook te kiezen voor duurzame mobiliteit .

  Er zijn dus veel redenen waarom het als schoolbestuur interessant is om fietsleasing te implementeren. 

  Indien fietsleasing voor jou als leerkracht nog niet mogelijk is, dan kan onze renteloze fietslening een goed alternatief zijn. Bij deze lening betaal je effectief 0,00% interesten, waar je de fiets kunt afbetalen en kopen aan de effectieve adviesprijs. Simuleer hieronder je fietslening:

  Renteloze fietslening

  Je maandelijkse afbetaling

  • Maandelijkse afbetaling €${ result.monthly.toFixed(2) }
  • Rentevoet ${ result.interest }%
  • Looptijd ${ settings.months } maanden
  • Kredietbedrag €${ result.credit }
  • Totaal terug te betalen €${ result.total }

  Besparing dankzij tussenkomst Cyclobility €${ result.totalSave.toFixed(2) } *
  Start hier je aanvraag voor de goedkoopste fietslening

  Plan afspraak in winkel (*) besparing berekend op basis van huidige interestvoet van ${ (settings.jkp * 100).toFixed(2) }%. Enkel mogelijk om een lening af te sluiten indien de fiets in een Cyclobility winkel gekocht wordt en niet cummuleerbaar met andere acties.

  Wij hebben een heel groot aanbod aan diversie types fietsen: koersfietsen , speed pedelecs , e-bikes , plooifietsen ,... Bezoek één van onze fietsenwinkels in de buurt of ontdek het aanbod op onze webshop.

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.