Tips, nieuws en info over (elektrisch) fietsen...

Tips voor doorwinterde commuters

Ben jij één van die doorwinterde commuters, en ben je van plan zelfs deze week dagelijks met de fiets naar het werk te pendelen? Sterk, dat vinden wij erg dapper! Soms is het zelfs veiliger om deze dagen met de fiets naar het werk te pendelen in plaats van met de wagen. Maar wees toch voorzichtig! Met volgende tips kan je een valpartij vermijden.

Bandendruk

Om meer grip te hebben op het gladde wegdek is de bandendruk van groot belang. Laat een beetje druk van de banden, en je zal minder snel uitglijden in de bochten. Het profiel van jouw band is minder van belang. Veel fietsers denken dat ze met grove mountainbike banden meer grip hebben, maar op een glad wegdek heeft dit niet veel nut. Dit profiel is enkel nuttig wanneer je door de modder gaat ploegen, of wanneer je offroad door de sneeuw fietst.

Pas de snelheid aan, zeker voor de speed bikers. Probeer niet te bruusk te remmen. Probeer je snelheid te minderen wanneer je een bocht nadert, ga zeker niet remmen in de bocht.

Op de rijbaan

Wanneer het fietspad ondergesneeuwd is mag je als fietser steeds op de rijbaan fietsen. Wees als automobilist extra waakzaam voor fietsers op de rijbaan. En ga zeker niet claxonneren uit frustratie, het is namelijk toegestaan om in deze omstandigheden op de baan te fietsen.

Zadelhoogte

Zet jouw zadel een beetje lager dan normaal. Wanneer je toch zou uitglijden kan je sneller de voeten aan de grond zetten.

Doseer het gewicht

Hang geen extra gewicht aan de fiets. Wanneer je toch fietszakken zou bevestigen aan jouw fiets, hang deze dan aan de bagagedrager achteraan, niet aan de voorwielen, of aan het stuur. Hou steeds beide handen vast aan het stuur om verrassingen te voorkomen.

Geniet van de fiets en vooral, voorzicht op de baan hé!

Heb je een specifieke vraag over het leasen van een (elektrische) fiets? Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op!