Direct naar
  Tips

  Tips voor doorwinterde commuters

  Ben jij één van die doorwinterde commuters, en ben je van plan zelfs deze week dagelijks met de fiets naar het werk te pendelen? Sterk, dat vinden wij erg dapper! Soms is het zelfs veiliger om deze dagen met de fiets naar het werk te pendelen in plaats van met de wagen. Maar wees toch voorzichtig! Met volgende tips kan je een valpartij vermijden.

  Goede bandendruk

  Om meer grip te hebben op het gladde wegdek is de juiste bandendruk van groot belang. Laat een beetje druk van de banden, en je zal minder snel uitglijden in de bochten. Het profiel van jouw band is minder van belang. Veel fietsers denken dat ze met grove mountainbike banden meer grip hebben, maar op een glad wegdek heeft dit niet veel nut. Dit profiel is enkel nuttig wanneer je door de modder gaat ploegen, of wanneer je offroad door de sneeuw fietst.

  Pas de snelheid aan, zeker voor mensen die een speed pedelec besturen. Probeer niet te bruusk te remmen. Probeer je snelheid te minderen wanneer je een bocht nadert, ga zeker niet remmen in de bocht.

  Op de rijbaan fietsen

  Wanneer het fietspad ondergesneeuwd is mag je als fietser steeds op de rijbaan fietsen. Wees als automobilist extra waakzaam voor fietsers op de rijbaan. En ga zeker niet claxonneren uit frustratie, het is namelijk toegestaan om in deze omstandigheden op de baan te fietsen.

  4 tips voor doorwinterde commuters. Fiets in de sneeuw.

  Zadelhoogte instellen

  Zet jouw zadel een beetje lager dan normaal. Wanneer je toch zou uitglijden kan je sneller de voeten aan de grond zetten.

  Doseer het gewicht

  Hang geen extra gewicht aan de fiets. Wanneer je toch fietszakken zou bevestigen aan jouw fiets, hang deze dan aan de bagagedrager achteraan, niet aan de voorwielen, of aan het stuur. Hou steeds beide handen vast aan het stuur om verrassingen te voorkomen.

  Geniet van de fiets en vooral, voorzicht op de baan hé!

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.