Direct naar
  Tips

  Het personeel van lokale besturen sinds kort ook op de lease fiets!

  Fiscaal voordelig een fiets leasen was voor het personeel van lokale besturen lang niet mogelijk. Sinds kort kunnen zij de eindejaarstoelage of extra vakantiedagen inzetten om een fiets te leasen. Openbare besturen zoals Gemeente Nazareth en Merchtem hebben reeds een fietsleaseplan bij Cyclobility. We zijn ervan overtuigd dat er binnenkort heel wat openbare besturen zullen volgen, nu fietsleasing ook kan aangeboden worden in een flexibel loonpakket.

  Flexibele verloning

  Medewerkers van lokale besturen zijn meestal woonachtig op een ideale fietsafstand van het werk. We merken dat de vraag naar een fietsleaseplan bij medewerkers van gemeentes, OCMW's, provincies en welzijnsverenigingen daarom erg groot is. Tot nu toe konden zij niet genieten van een flexibele verloning. Volgens het artikel van 12 mei 2021 in De Tijd is deze regelgeving pas ingegaan midden april 2021. Nu kunnen lokale besturen autonoom beslissen of hun personeel kan instappen in een fietsleaseplan. Elke medewerker mag individueel beslissen of ze al dan niet een leasefiets willen. Het is dus nog veel te vroeg om te analyseren hoeveel besturen hierop zullen ingaan. Volgens Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bart Somers, zullen heel wat personeelsleden hierop ingaan.

  Leasepakket Cyclobility

  Cyclobility biedt steeds een totaal pakket aan. Alle leasefietsen zijn omnium verzekerd, het onderhoud en alle herstellingen zijn inclusief, de fietsen worden aan huis geleverd, en alle fietsen kunnen getest worden tijdens de testevents of in één van de testcenters van Cyclobility. Zo zorgen wij voor een totaal ontzorging van de fietser maar ook van de lokale besturen. Naast fietsen kunnen ook commute accessoires bij geleased worden zoals kwalitatieve fietszakken, duurzame regenkledij, helmen,... Cyclobility is fietsenwinkel , herstelplaats en leasemaatschappij onder één dak met een enorm grote passie voor de fiets!

  Voor meer info over fietsleasing voor jouw onderneming kan je steeds contact opnemen met Cyclobility.

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.