Direct naar
  Tips

  Terug aan de slag...met de bakfiets?

  Het is weer zover, september komt eraan en de locomotief begint stilaan terug op snelheid te komen! Elk jaar maak ik mezelf de belofte die luidt als volgt "ik ga meer verplaatsingen per fiets doen". Sinds juli slaag ik erin om minster 2 maal per week met de fiets naar het werk te komen. Dat maakt mezelf toch een beetje trots. Maar vanaf vandaag, 1 september, dreigt deze belofte alweer te ontsporen. Hoe slaag ik erin mijn twee rondhollende kleuters inclusief schooltassen, zwemzakken, laptop, lunch, sportkledij,... mee te zeulen zonder doordrenkt van het zweet toe te komen op het werk? De oplossing: bakfietsen of cargo bikes!

  Bakfietsen of cargo bikes

  Gelukkig bestaat er zoiets als een bakfiets ! Een bakfiets is een fiets met een groot laadvlak tussen voorwiel en stuur. Cyclobility biedt verschillende bakfietsen aan van Riese & Müller . Deze fietsen kan je volledig aanpassen naar jouw persoonlijke noden. Je kan bijvoorbeeld een bak met drie kinderzitjes nemen, of een afgesloten bak om boodschappen mee te doen. De bakken kan je volledig waterdicht afschermen. Bij koud en regenachtig weer blijven boodschappen of kindjes toch droog.

  Een cargo fiets is veel veiliger dan een fietskar die je achter de fiets bevestigd. Je heb veel meer controle over wat er zich allemaal afspeelt voor de fiets, en je kan ondertussen gezellig mee babbelen met de kinderen.

  De bakfietsen zijn allemaal uitgerust met een Bosch Cargo Line Cruise motor. Dit zorgt ervoor dat je heel wat gewicht kan meenemen zonder te zwoegen en te zweten op de fiets. Ook een heuveltje hier en daar zijn dankzij de ondersteuning geen probleem. Riese & Müller biedt zelfs cargo bikes aan die een snelheid kunnen halen tot 45 km/h. In drukke steden kan deze fiets een praktisch alternatief zijn voor de wagen. Maar zelfs op het platte land winnen de cargo bikes aan populariteit. Andries Aumann, de zaakvoerder van Cyclobility, fietst zonder problemen enkele keren per week de alom bekende Kluisberg op met de Riese & Müller Load 75!

  Ontdek de vele voordelen van een bakfiets.

  Pretpark op twee wielen

  Ook de Yuba Spicy Curry is één van onze favoriete kindermodellen! Deze fiets is voorzien van een zitbank. Je kan de fiets helemaal aanpassen naar de noden van jouw gezin. De opties zijn eindeloos! Een fiets met voordrager, een zitbank met kussens, een kinderzitje, draagtassen, monkey bars... alle mogelijke ideeën kan je zien in de video How to choose a cargo bike. Op deze manier wordt het kinderspel om de auto voortaan thuis te laten staan. Bovendien sta je niet meer nodeloos in de file, en kan je de kinderen vlakbij de schoolpoort afzetten.

  Ontdek de vele voordelen van een cargofiets.

  Heb je zelf een bedrijf, en merk je dat er heel wat personeel nodeloos met de auto naar het werk komt? Misschien kan je hen overtuigen met een fietsleaseplan ? Cyclobility biedt meer dan 100 verschillende modellen aan. Van elektrische stadsfietsen, bakfietsen tot sportieve mountainbikes. Een fiets leasen kan heel eenvoudig! Vul het formulier in, en wij contacteren jullie spoedig.

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.