Direct naar
  Nieuws

  IVVO-fietsheld wint €200!

  In 2020 startte afvalverwerkingsbedrijf IVVO met een fietsleaseplan. Op deze manier willen ze de medewerkers motiveren om meer te bewegen en de CO2-uitstoot te reduceren. Volgens Het Nieuwsblad legden de medewerkers van het bedrijf vorig jaar 28.440 fietskilometers af in totaal, goed voor 1.766 verplaatsingen met de leasefiets. Dit komt overeen met een daling van 3,41 ton CO2-uitstoot.

  Alle medewerkers kunnen een fiets leasen indien ze minimum 20% van de arbeidsdagen per fiets naar het werk pendelen. Wie veel fietskilometers aflegt kan zelfs iets extra verdienen aan die leasefiets. IVVO verhoogde de fietsvergoeding naar het wettelijke maximum van €0,24 per kilometer. Wie elke werkdag 20km aflegt met de fiets kan op deze manier €96 onbelast per maand bij elkaar fietsen. Naast dit alles doet IVVO nog een extra inspanning voor wie meer dan 50 dagen per jaar het woon-werktraject aflegt per fiets. Zij maken kans op een waardebon van €200. In 2020 kwam één derde van alle medewerkers hiervoor in aanmerking. Marino Volckaert was één van die doorwinterde commuters die meer dan 50 dagen per jaar met zijn Thompson Enigma naar het werk pendelde. Hij is de gelukkige winnaar van de waardebon!

  Fietsleasing

  IVVO koos Cyclobility als fietsleasepartner. Medewerkers hebben de mogelijkheid om via brutoloonruil een fiets te leasen . Ze hebben keuze uit meer dan 100 verschillende modellen. Van ebikes tot gravelbikes, bakfietsen, speed pedelecs, noem maar op. Alle bedrijfsfietsen zijn omnium verzekerd tegen diefstal en schade, alle herstellingen en onderhoud zijn inclusief en medewerkers kunnen 24/7 beroep doen op de VAB voor pechbijstand. Dit alles zorgt ervoor dat de fietsers zorgeloos met de leasefiets naar het werk kunnen pendelen. De totaalkost voor de werkgever bedraagt €0.

  Niet enkel de fietser wordt ontzorgt, maar ook de HR verantwoordelijke. Bij aanvang van het fietsleaseproject organiseert Cyclobility een infomoment voor alle medewerkers. Zo worden ze op de hoogte gebracht van de werking van Cyclobility, en welke financiële impact fietsleasing heeft. Zij kunnen steeds met al hun vragen terecht bij Cyclobility. One single point of contact!

  Naast het infomoment komt Cyclobility met de mobiele testvloot naar het bedrijf. Medewerkers hebben de mogelijkheid om alle fietsen uitvoerig te testen. Voor advies bij de keuze van hun leasefiets kunnen ze die dag alle vragen stellen aan de medewerkers van het gemotiveerde team. Nadien kunnen ze steeds telefonisch contact opnemen met Cyclobility of langsgaan in één van de testwinkels.

  Wil je ook fietsleasing opstarten in jouw bedrijf? Voor meer informatie neem contact op met Cyclobility.

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.