Direct naar
  Nieuws

  PERSBERICHT: Cyclobility haalt meer dan 3 miljoen euro op via cofinanciering

  Regenero Impact Fund investeert fors in het kapitaal van Cyclobility. Regenero Impact Fund is een samenwerking tussen de Belgische Bank Degroof Petercam en de Zwitserse impact investor Quadia. Zij hebben een ruime ervaring in duurzame investeringen in voeding, energie-efficiëntie, de circulaire economie en in zachte mobiliteit. Cyclobility is de eerste Belgische investering van het fonds. Samen met een nieuwe kredietlijn van Triodos Bank zorgt dit voor een budget van meer dan 3 miljoen euro dat geïnvesteerd zal worden in de verdere uitbouw van de fietsvloot, winkels, IT en medewerkers.

  Cyclobility leaset reeds 5 jaar fietsen aan bedrijven voor het woon-werkverkeer van hun medewerkers. Op deze manier proberen we een impact te hebben op de mobiliteit, onze leefomgeving en het milieu. Onze diensten reiken verder dan enkel het leasen van kwalitatieve (elektrische) fietsen . We ondersteunen en adviseren de HR-dienst van onze klanten optimaal en verzorgen zelf het onderhoud en herstellingen van onze gehele fietsvloot. We komen op de bedrijfsterreinen en aan huis voor testmomenten, herstellingen en het onderhoud van de fietsen. Dit doen we niet enkel voor onze leaseklanten, maar ook voor particulieren. We combineren een digitaal platform, drie fysieke winkels en een mobiele servicedienst over heel België. Tot op vandaag fietsen onze klanten jaarlijks 5 miljoen kilometer bij elkaar. Maar wij willen meer!

  Gautier Bataille de Longprey, Group Head of Business Degroof Petercam is erg trots om te kunnen deelnemen aan de fondsenwerving van Cyclobility. Ook zij geloven 100% in de toekomst van een zachte mobiliteit aan de hand van fietsleasing. Deze investering weerspiegelt hun visie op verantwoord financieren.

  Cyclobility is de derde investering van het Regenero-fonds in deze sector binnen Europa. Josep Segarra, Investment Manager Quadia zal samen met Cyclobility en onze leveranciers het aanbod nog globaler en impactvoller maken in de toekomst. De ambitie van Andries Aumann, CEO en oprichter van Cyclobility, is om tegen 2024 de doelstelling van 10.000 geleasede fietsen te bereiken en meerdere winkels in België te openen. Het "full-service"-model willen we in heel België ontwikkelen. Dankzij dit model kan de fiets echt ingezet worden als een duurzaam en betaalbaar alternatief voor de wagen.

  Dankzij de investering van meer dan 3 miljoen euro van Triodos en het Regenero-fonds kan Cyclobility de vooropgestelde groei mogelijk maken.

  Voor meer informatie contacteer Andries Aumann +32 483 25 60 18 andries@cyclobility.be

  Andries Aumann
  Auteur: Andries Aumann

  Andries is de oprichter van Cyclobility en fietslease expert. Het is een gedreven ondernemer met een passie voor fietsen. Hij heeft tien jaar ervaring in de “outdoor industry” en was sales manager bij Bubble Post, een duurzaam, ecologisch en economisch alternatief binnen de distributiesector. Het is geen toeval dat Cyclobility met diezelfde waarden in het achterhoofd is opgericht. Andries steekt zijn tonnen energie het liefst in maatschappelijk relevante projecten. Wanneer Andries niet op zijn bureau te vinden is zit hij zeker op de koersfiets of speed pedelec!


  Connecteer op LinkedIn.