AGU fietskleding

Op zoek naar AGU fietskleding? In onze webshop vind je een groot aanbod aan AGU fietskleding, waaronder diverse regenjassen, regenpakken en overschoenen. AGU staat bekend om zijn fantastische ontwerpen, en fietskleding van zeer hoge kwaliteit.

31 resultaten

Waarom AGU fietskleding kopen?

AGU fietskleding is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige en comfortabele fietskledij. AGU ondersteunt graag je duurzame keuze om de fiets te nemen door zo duurzaam mogelijk geproduceerde producten aan te bieden. Laat dit nu ook de missie van Cyclobility zijn: zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Een match made in heaven dus.

In een snel veranderende wereld is innovatie essentieel om producten steeds beter, slimmer en milieuvriendelijker te maken. AGU haalt inspiratie uit de topsport en heeft al jarenlang trotse partnerships met bekende renners en teams, zoals Cees Stam, Leontien van Moorsel, Tom Dumoulin, de legendarische Panasonic-ploeg, de Raboploeg en nu ook Team Jumbo-Visma. Deze partnerships stimuleren AGU om voortdurend nieuwe stappen te zetten en de fietskleding steeds verder te verbeteren.

De technologieën die AGU met Team Jumbo-Visma ontwikkelt, zoals de optimale pasvorm en aerodynamica, worden toegepast in alle AGU-producten, waarbij kwaliteit een belangrijke rol speelt. AGU streeft ernaar om duurzame producten te leveren die lang meegaan, zodat je minder vaak nieuwe fietskleding hoeft te kopen, wat weer gunstig is voor het milieu.

Het ontstaan van AGU

In 1966 werd de Alkmaarse Groothandels Unie, oftewel AGU, opgericht. Anno 2023 is het bedrijf nog steeds in Alkmaar gevestigd. Hoewel er in de loop der jaren veel veranderingen hebben plaatsgevonden, blijft de passie voor het fietsen de rode draad in het bedrijf.

AGU groeide snel in de daaropvolgende jaren en werd een van de grootste leveranciers van fietsonderdelen. Van zadels en fietsbellen tot sterke kettingen en goed functionerende fietsverlichting. Gaandeweg bleek de fiets niet alleen functioneel te zijn, maar ook een bron van plezier. Langzaam maar zeker verschoof de focus van het leveren van fietscomponenten naar fietskleding en accessoires.

In 1974 lanceerde AGU als eerste bedrijf lichtgewicht fietstassen, gemaakt van robuust nylon, ontworpen door Yashuo Kurata vanuit zijn werkplaats in het hart van Tokio. Eind jaren '70 kwam ook de wielersport op de radar. In die tijd was er nog maar weinig fietskleding beschikbaar. Wat er wel was, was meestal alleen verkrijgbaar in het zwart en gemaakt van stugge stoffen en materialen die verre van comfortabel waren op de fiets. Deze fietsshirts waren zeker niet bevorderlijk voor het neerzetten van snelle tijden.

AGU heeft sindsdien voortdurend geïnnoveerd en geïnvesteerd in het ontwikkelen van hoogwaardige fietskleding die voldoet aan de behoeften van fietsers. Van technische materialen tot geavanceerde pasvormen, AGU streeft ernaar om comfort, functionaliteit en stijl te bieden in al hun producten. Met een rijke geschiedenis en voortdurende passie voor het fietsen blijft AGU een toonaangevend merk in de fietskledingindustrie.