Wat is een plooifiets?

Een plooifiets, ook wel vouwfiets genoemd, is een fiets die ontworpen is om op te plooien tot een compacte vorm, zodat je deze gemakkelijk kunt meenemen en opbergen op het openbaar vervoer. Vouwfietsen zijn héél populair over de hele wereld, vooral in steden.

Er bestaan verschillende soorten plooifietsen, lichte fietsen die snel en gemakkelijk op te vouwen zijn. Ook elektrische modellen bestaan. Het voordeel hiervan is dat je langere afstanden kan afleggen. De Birdy van Riese & Müller blinkt uit in zijn lichte gewicht, ten opzichte van klassieke plooifietsen.

Voordelen van een plooifiets

Plooifietsen zoals wij die kennen bestaan al sinds het begin van de jaren tachtig en sindsdien zijn ze gestaag in populariteit toegenomen. Je ziet ze in de meeste grote steden en ze zijn een populaire optie geworden voor forenzen. Als je je fiets kunt opvouwen tot het formaat van een grote rugzak is het een uiterst veelzijdig vervoermiddel, waarmee je kunt genieten van alle voordelen van fietsen zonder de nadelen van de omvang ervan. Als we vouwfietsen in één woord zouden kunnen samenvatten dan zou dat 'praktisch' zijn. Hier zijn slechts enkele van de voordelen van vouwfietsen ten opzichte van traditionele fietsen:

  1. Ze zijn gemakkelijk te transporteren. Een vouwfiets kan je gratis meenemen op de trein in België. Voor een gewone fiets moet je een supplement betalen.

  2. Je kunt een plooifiets eenvoudig opbergen.

  3. Diefstalpreventie: een vouwfiets ga je niet snel achterlaten op een plek waar die gestolen kan worden. Doordat ze zo compact zijn neem je ze gewoon mee. Een pluspunt voor veiligheid dus!

  4. Door jezelf vaker te verplaatsen met een vouwfiets, heb je een positieve impact op het milieu.

Welke plooifiets merken kun je kopen bij Cyclobility?

Bij Cyclobility kun je een plooifiets kopen van het merk Riese & Müller en Tern. Het aanbod van Tern omvat fietsen met en zonder elektrische aandrijving. De Riese & Müller plooifietsen bestaan enkel zonder elektrische aandrijving. Beide plooifietsmerken zijn heel kwalitatief. Door de snelle en compacte plooiconstructie zijn deze fietsen ideaal voor dagelijks woon-werkverkeer, kunnen ze makkelijk worden gestald en zijn daarom ongevoelig voor diefstal.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Ben je er nog niet helemaal aan uit welke vouwfiets je wil kopen? Of zit je nog met bepaalde vragen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels. We hebben een fietsenwinkel in Gent, Kluisbergen en Roeselare.

Bovendien is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken.

Plooifiets leasen via je werkgever

Liever een plooifiets leasen in plaats van er eentje te kopen? Ook dat kan via Cyclobility. Wij bieden een efficiënte oplossing aan voor woon-werkverkeer door het leasen van kwalitatieve (elektrische) vouwfietsen. Met ons fietsleaseplan streven we ernaar de werkgever en werknemer volledig te ontzorgen. Ontdek hier hoe je een fiets kunt leasen als werknemer.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast plooifietsen hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen:

Veelgestelde vragen over plooifietsen

  • Ja, dat kan zeker.

  • Als je een plooifiets vaak moet optillen om bijvoorbeeld met de trein te pendelen of een andere vorm van openbaar vervoer, dan heeft het gewicht natuurlijk een belangrijke invloed op je aankoop. Een lichte plooifiets, bijvoorbeeld de Birdy van Riese & Müller, weegt ongeveer 12kg. De Vektron S10, een elektrisch model van Tern, weegt bijvoorbeeld 22kg.

  • Prijzen van plooifietsen kunnen heel sterk variëren. Je moet rekening houden met het soort aandrijvingsysteem, de zitpositie (sportief of comfortabel), het aantal kinderen dat je wil vervoeren,… Voor een goede plooifiets moet je zeker rekening houden met een budget van 2500 euro. Ga je elektrisch, dan kan de prijs nog oplopen.

  • Ja, je kunt een nieuwe vouwfiets kopen met de renteloze fietslening van Cyclobility.