53 résultats

Waar op letten als je een tweedehands elektrische fiets koopt?

Het kopen van een elektrische tweedehands fiets kan een geweldige manier zijn om geld te besparen en toch te kunnen genieten van alle voordelen van trapondersteuning tijdens het fietsen. Echter, het is belangrijk om op bepaalde aspecten te letten om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare en kwalitatieve tweedehands fiets koopt. We zetten ze op een rijtje:

  • Batterijconditie: de batterij is een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets. Controleer daarom altijd de conditie van de batterij. Vraag naar de leeftijd van de batterij en hoeveel kilometer deze al heeft afgelegd. Een goede batterij van een elektrische fiets heeft een levensduur van ongeveer 40.000 kilometer. Controleer ook of de batterij nog goed oplaadt en of er geen sprake is van overmatige slijtage.
  • Onderhoudsgeschiedenis: vraag altijd naar de onderhoudsgeschiedenis van de fiets. Heeft de fiets regelmatig onderhoud gehad? Werden er onlangs belangrijke onderdelen vervangen of gerepareerd? Een goed onderhouden fiets is over het algemeen betrouwbaarder en gaat langer mee.
  • Frame en algemene staat: inspecteer het frame van de fiets grondig op eventuele beschadigingen. Ga ook na of de framemaat bij je past. Controleer ook de staat van de remmen, versnellingen en banden. Let op tekenen van overmatige slijtage of roest.
  • Proefrit: maak altijd een proefrit voordat je een elektrische tweedehands fiets of speed pedelec koopt. Test de fiets op verschillende snelheden en terreinen om te controleren of alles naar behoren functioneert. Let ook op het comfort en de rijervaring. Interesse in één van onze fietsen? Plan hier dan een testrit in.

Wat kost een tweedehands fiets?

De kostprijs van een tweedehands fiets hangt af van verschillende factoren en kan heel sterk variëren. De belangrijkste zaken die impact hebben op de prijs zijn:

  • Merk en model: het merk en model van de fiets spelen een grote rol bij het bepalen van de kostprijs. Fietsen van bekende merken die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid, kunnen over het algemeen een hogere prijs hebben, zelfs als ze tweedehands zijn. Denk maar aan merken zoals Stromer en Riese & Müller.
  • Leeftijd en gebruik: over het algemeen geldt dat oudere fietsen een lagere prijs hebben dan recentere modellen. Fietsen met een lage kilometerstand en beperkte tekenen van slijtage kunnen ook een hogere prijs hebben dan fietsen die veel zijn gebruikt.
  • Onderhoud en staat van de fiets: de staat van de fiets en het onderhoud dat is uitgevoerd, hebben invloed op de prijs van een elektrische tweedehands fiets. Een goed onderhouden fiets met regelmatig onderhoud en vervangen onderdelen kan een hogere prijs rechtvaardigen. Daarentegen kan een fiets met veel slijtage, gebreken of nood aan herstellingen een lagere prijs hebben, omdat er kosten gemaakt moeten worden om de fiets rijklaar te maken.
  • Extra accessoires: een fiets die uitgerust is met extra accessoires zal ook meer kosten in vergelijking met datzelfde model zonder accessoires. Denk maar aan een elektrische bakfiets die uitgerust is met kinderkap en zitjes. Het is belangrijk om te beoordelen of deze extra's de gevraagde prijs rechtvaardigen op basis van je eigen behoeften.

Is er garantie op een tweedehands fiets?

Ja, op elke tweedehands fiets die wij verkopen heb je 1 jaar garantie. Alle fietsen worden rijklaar gezet en krijgen een grondig onderhoud vooraleer we ze verkopen.

Het Circular Bike Project van Cyclobility

Steeds meer mensen laten de wagen links liggen en kiezen bewust voor duurzame mobiliteit in de vorm van een (elektrische) fiets voor hun dagelijks woon-werkverkeer. Dit zien we bij Cyclobility natuurlijk graag gebeuren! Er worden heel veel nieuwe fietsen geleaset of aangekocht, maar tegelijkertijd worden er ook heel wat fietsen afgeschreven. Fietsen die eigenlijk nog perfect gebruikt kunnen worden, mits ze een beetje liefde krijgen. Ontdek in dit artikel alles over het circular bike project van Cyclobility.

Wat doet Cyclobility?

Met Cyclobility bieden efficiënte oplossingen aan voor het woon-werkverkeer door het verkopen en leasen van hoogwaardige (elektrische) fietsen met alle mogelijke services. Naast commuters richten we ons ook op sportieve fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardige koersfiets of mountainbike. Voor Cyclobility is de kwaliteit van onze producten en diensten van groot belang. We streven naar een tevredenheid van 100% en kiezen structureel voor partners die op een duurzame, economisch en sociaal verantwoorde manier ondernemen. Ons Circular Bike Project sluit daar naadloos bij aan.

Wat is het Circular Bike Project van Cyclobility?

Flashback naar 2016. Vanaf de eerste dag dat Cyclobility bestond, gaven we de einde leasecontracten of vroegtijdige verbrekingen een tweede leven. Deze fietsen worden eerst nauwkeurig nagezien door onze eigen techniekers, en krijgen een uitgebreid onderhoud. Nadien komen deze fietsen op onze website, en worden ze verkocht in onze fietsenwinkels. De koper kan nadien steeds bij ons terecht voor een onderhoud of herstelling, en krijgt er bovenop nog een jaar extra garantie bij.

Hoe werken we?

  1. Bij vroegtijdige verbrekingen of einde leasecontracten komen de fietsen terug bij Cyclobility terecht (tenzij de gebruiker de fiets wenst over te nemen).
  2. Met onze mobiele servicebussen gaan we de fietsen ophalen om ze vervolgens naar ons atelier te brengen. Mensen kunnen ook zelf fietsen afleveren in één van onze fietsenwinkels.
  3. In ons atelier gaan onze techniekers aan de slag om de fietsen een tweede leven te geven. Ze krijgen een grondig nazicht en onderdelen worden vervangen indien nodig.
  4. De fietsen worden terug te koop aangeboden in onze winkels en op onze webshop. Dit tegen een gereduceerde prijs en met garantie.