Koersfiets kopen

Wil je een koersfiets kopen? Vergelijk, kies en koop heel eenvoudig racefietsen op onze webshop. Wij hebben genoeg keuze op vlak van koersfietsen tussen verschillende top merken. Voor elke fiets kan je trouwens een testrit boeken in één van onze fietsenwinkels.

0 resultaten
1 - 0 van 0

Wat is een koersfiets?

Een koersfiets, ook wel racefiets genoemd, is een sportieve fiets waarbij de aerodynamica erg belangrijk is. Naast aerodynamica is vaak ook het gewicht doorslaggevend in de keuze van je koersfiets die je wil gaan kopen. Echter, koersfietsen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Bij Cyclobility verkopen we koersfietsen voor zowel lange afstandsfietser en voor snelheidsduivels waarbij de aerodynamica belangrijker dan ooit is. Bovendien hebben we heel wat topmerken in ons gamma.

Welke koersfiets merken kun je bij Cyclobility kopen?

Bij Cyclobility gaan we voor kwaliteit, daarom hebben we enkel maar topmerken in ons gamma als het aankomt op koersfietsen. Bij ons kun je gerenommeerde merken zoals BMC, Stevens, Scott, Look, Kona, 3T of Thompson kopen. De merken BMC en Scott worden gebruikt door enkele Worldtour ploegen in het professionele wielercircuit.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een racefiets?

Als je een wegfiets aankoopt, zijn er een aantal zaken waar je op voorhand goed moet over nadenken: waarvoor wil je de wegfiets gebruiken? Zal je voornamelijk op de vlakke weg fietsen of trek je ook geregeld het hooggebergte in? Als je vaak gaat gaan klimmen, dan is een frame in carbon interessanter omdat het veel lichter is dan een frame in aluminium. Ook het soort wielen is van groot belang bij de keuze van jouw koersfiets.

Een tweede punt waarover je moet nadenken als je een koersfiets koopt, is het budget. Hoeveel wil je investeren in je fiets? Ga je voor een goedkope koersfiets of besteed je liever wat meer voor de nieuwste materialen en functies? Over het algemeen geldt: hoe duurder de koersfiets hoe lichter het gewicht van de fiets. Ook de keuze van het remsysteem (velgremmen of schijfremmen) en het type velgen bepalen mee de prijs en het gewicht van de fiets.

Een ander belangrijk aandachtspunt waar je moet op letten tijdens het kopen van een racefiets is de framemaat. De juiste framemaat is cruciaal om het meeste uit je fiets te halen en om blessures te voorkomen. Weet je niet 100% wat je framemaat is? Kom dan zeker eens langs in één van onze Cyclobility testcenters.

Kies je voor een stalen, aluminium of carbon frame?

De keuze van het frame materiaal, ook daar denk je best op voorhand eens over na. De meest voorkomende materialen zijn staal, aluminium en carbon. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voor- en nadelen.

Een stalen frame is zeer sterk en relatief goedkoop. Echter is een stalen frame in vergelijking met aluminium en carbon een pak zwaarder waardoor een stalen fiets niet ideaal is om te klimmen. Staal is dan wel weer zeer sterk en stootvast. Stalen kaders worden eerder gebruikt bij gravelbikes en bikepackers.

Een aluminium frame is iets duurder dan een stalen frame. Dit komt omdat de dichtheid van aluminium niet zo hoog is in vergelijking met de dichtheid van staal. Hierdoor is aluminium dus een stuk lichter en kan het beter schokken opvangen. Doordat de dichtheid niet zo hoog is, is het wel minder sterk dan staal.

Ben je een echte berggeit? Dan is een frame in carbon zeker iets voor jou. De dichtheid van carbon is nog een pak lager in vergelijking met aluminium waardoor deze frames erg licht zijn en uitermate geschikt zijn voor het langere klimwerk. Het grootste nadeel van een frame in carbon is dan weer de stootvastheid. Na een val kan het carbon beschadigd raken waardoor de kracht en betrouwbaarheid van het materiaal kan afnemen. Daarnaast is carbon zeer prijzig in vergelijking met de andere twee materialen.

Welk materiaal je kiest, hangt natuurlijk vooral af van je budget en persoonlijke voorkeur. Als je veel twijfels hebt, dan is een aluminium frame de ideale middenweg.

Waar ga je jouw nieuwe koersfiets voor gebruiken?

Ook hier moet je even over nadenken. Ben je een beginnend of een gevorderd wielrenner? Als beginnend wielrenner kan je perfect starten met een instapmodel als eerste koersfiets. Zeker als je sporadisch eens een ritje maakt. Ga je 2 tot 3 keer per week intensief trainen, dan is een iets duurder model aangewezen omdat je dan toch dat tikkeltje meer comfort hebt op de weg.

Kom voor persoonlijk advies langs in één van onze fietsenwinkels

Ben je er nog niet helemaal aan uit welke racefiets je wil kopen? Of zit je nog met bepaalde vragen? Kom dan zeker eens langs in één van onze fietsenwinkels. We hebben een fietsenwinkel in Gent, Kluisbergen en Roeselare.

Bovendien is het mogelijk om vanuit onze fietsenwinkels en testcenters een gratis proefrit te maken.

Koersfiets leasen via je werkgever

Liever een koersfiets leasen in plaats van er eentje te kopen? Ook dat kan via Cyclobility. Wij bieden een efficiënte oplossing aan voor woon-werkverkeer door het leasen van kwalitatieve racefietsen. Met ons fietsleaseplan streven we ernaar de werkgever en werknemer volledig te ontzorgen. Ontdek hier hoe je een fiets kunt leasen als werknemer.

Andere fietsen die je bij Cyclobility kunt kopen

Naast koersfietsen hebben we nog tal van andere types fietsen die je bij ons kunt kopen of leasen: