Tips, nieuws en info over (elektrisch) fietsen...

Eén van dé technologische innovaties voor 2020 volgens Deloitte's experts.... euh, de fiets!

Artificiële intelligentie, podcasts, VR, robots en 5G. Het zijn onderwerpen waarover tech-nerds graag dagdromen en discussiëren. Je zou het niet verwachten, maar sinds 10 december staat de (elektrische) fiets ook in dat lijstje. Deloitte's Technology, Media & Telecommunications Predictions 2020 spreekt duidelijke taal: "Fietsen moet sneller, veiliger en eenvoudiger."

Wie fietst, die redt zijn stad!

Het innovatiewiel in de fietswereld draait op volle toeren. In december publiceerde Deloitte een prestigieus rapport over de technologische innovaties van de toekomst. Volgens hen is het de taak van de e-bike om de vele stedelijke problemen aan te pakken. De boodschap is glashelder: neem de fiets en red de stad!

"Het transportnet van vandaag kan de stedelijke bevolkingsgroei niét aan. Het fileleed en de overvolle bussen, trams en treinen loopt de spuigaten uit."

Er moet iets veranderen, of het wordt tegen 2050 onmogelijk om je op een efficiënte manier te verplaatsen in de stad. De redder in nood? De (elektrische) fiets! Het gaat alvast de goede kant uit: volgens het rapport van Deloitte zal het aantal fietsers in de stad verdubbelen tegen 2022.

Wie fietst, maakt geen deel meer uit van het transportprobleem. Rustig je bestemming bereiken, geen tijd verliezen in een ellenlange file en ook je gezondheid is je dankbaar: waar veel gefietst wordt, neemt de (lucht)vervuiling af, waardoor het leven in de stad opnieuw gezonder wordt.

Ook woon-werkverkeer zal steeds vaker met de fiets gedaan worden, de mensen laten hun auto met veel plezier thuis. Op voorwaarde dat het parcours te doen is, je fietst niet zomaar dagelijks 40 km naar je werk én 40 km terug.

Afstanden vanaf 10 kilometer zetten buitenluchtliefhebbers dan ook snel op het spoor van een elektrische fiets. Streven e-bikes, met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur, binnenkort de auto in populariteit voorbij?

Overstappen op een elektrische fiets

Je ziet hem steeds vaker en al lang niet meer alleen bij de oudere generatie: de elektrische fiets. Overal kan je een motortje vinden, in de stadsfiets, de designfiets, de bakfiets en de mountainbike. Wil je eentje uitproberen? Laat het ons weten!

Als je eenmaal hebt gefietst op een elektrische fiets, dan wil je niets anders meer. Het gemak waarmee je door de stad of natuur rijdt, een brug of heuvel beklimt, is een plezier!

In het rapport van Deloitte krijgt de e-bike terecht een eervolle vermelding: "Tussen 2020 en 2023 zullen wereldwijd meer dan 130 miljoen elektrische fietsen verkocht worden."

Elektrisch fietsen doe je niet alleen voor het milieu

Gek genoeg speelt duurzaamheid nauwelijks een rol in de beslissing om met de e-bike naar het werk te gaan. Het gaat gebruikers vooral om prijs en comfort. Je vermijdt aanschuiven in het drukke verkeer en hoeft je geen zorgen te maken over het strenge beleid dat veel ­steden invoeren voor auto’s.

Geen liefdadigheid dus, maar juist een berekende beslissing. De fiets heeft nochtans ook heel wat mooie en duidelijke gevolgen voor ieders gezondheid. Deloitte voorspelt dat dokters minder pillen en meer buitenlucht zullen voorschrijven. Een wielerweek vol beweging op doktersadvies!

Dankzij het arsenaal aan voordelen is de juiste keuze snel gemaakt... Eindigen doen we met de hoopvolle conclusie van het Deloitte rapport: 'De fiets zal komaf maken met de vele maatschappelijke en ecologische problemen waar de steden in de toekomst zullen mee kampen.'

Elektrisch fietsen in de toekomst?

Wil je meer weten? Het volledige Deloitte rapport kan je hier nalezen.

Werkgevers en bedrijven die geïnteresseerd zijn in elektrisch fietsen, kunnen een afspraak maken met Cyclobility. Wij begeleiden jullie graag de implementatie van efficiënt fietsbeleid! Cyclobility ontzorgt werkgevers en -nemers met fietslease op maat. Aarzel niet!

Heb je een specifieke vraag over het leasen van een (elektrische) fiets? Stel ze hier en wij nemen spoedig contact met u op!